Aircoheater: airco om ter verwarmen en koelen

IZI Cool aircoheater kopen? Een aircoheater voorziet je van verwarming in de zomer en van verkoeling in de winter. Ideaal, toch?

Heb je interesse in onze aircoheaters? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontvang je gepersonaliseerde offerte:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Aircoheater
Aircoheater

Aircoheater

Met een aircoheater is uw huis koel in de zomer en veel warmer in de winter. Deze moderne airco kan zowel koelen als verwarmen. Dit maakt het tot een zeer praktisch instrument waarmee u de omstandigheden in uw huis of kantoor te allen tijde perfect zelf kunt regelen. De grootste kunnen een heel bedrijf koelen, terwijl de kleinste perfect zijn om uw slaapkamer of auto lekker fris te houden.

Er is altijd een model dat past bij uw koelbehoeften en budget. Met een airco blijft uw huis tijdens het heetste deel van het jaar lekker koel, zodat u beter kunt werken en ontspannen. In de winter zorgt hij voor dat extra beetje comfort om de koude dagen door te komen. Kom meer te weten over airco’s die zowel kunnen koelen als verwarmen, en welk type voor u de beste keuze is.

Aircoheater 2022 - aircoheater aircoheater

Aircoheater

Hoe werkt een airco?

De verwarming van een airco pompt koelvloeistof door een systeem van leidingen. In uw huis absorbeert de vloeistof de warmte van de lucht in de kamer. Een airco geeft deze warmte af in het gebouw. Hierdoor wordt de lucht in uw huis veel koeler.

Het vermogen van de airco bepaalt hoeveel lucht hij kan koelen. In de brochure staat altijd het aantal vierkante meter of kubieke meter lucht dat de airco effectief kan koelen. Op die manier kunt u gemakkelijk een model vinden dat perfect bij uw kamer of flat past.

Airconditioning: niet alleen koelen, maar ook verwarmen, ventileren en reinigen

Elk type airco dat ook de lucht in uw huis kan verwarmen, wordt een aircoheater of warmtepomp-airco genoemd. Deze eenheden kunnen de stroom van hun koelvloeistof omkeren. Dit verwarmt de lucht in het gebouw en geeft je een paar graden warmer gevoel. De meeste kleine aircoheaters zijn niet krachtig genoeg om de verwarming te vervangen, maar ze kunnen het wel ondersteunen. Veel modellen kunnen de lucht ook zelf laten circuleren, waardoor het veel frisser en comfortabeler wordt. En er zijn airco’s die de lucht kunnen zuiveren van stof, bacteriën en zelfs allergenen. Hierdoor wordt uw binnenklimaat veel schoner.

Modellen airco’s

Er zijn een paar veel voorkomende types airco’s. Ze hebben allemaal hun eigen vorm, prijs en voordelen.

Mini airco’s

Mini airco’s zijn de kleinste units met de minste koelcapaciteit. Ze zijn ideaal voor het koelen van kleine ruimten (toilet, badkamer, slaapkamer) en voertuigen (auto, caravan, boot).

Mobiele airco’s

Mobiele airco’s bestaan uit één deel met een slang die naar buiten leidt. U kunt deze kleine en lichte apparaten meenemen naar elke plaats waar u wilt koelen of verwarmen. Ze zijn ook zeer betaalbaar, maar niet erg stil of energie-efficiënt.

Monoblock airco’s

Monoblock-airco’s worden onopvallend aan het plafond of bijvoorbeeld in een muur gemonteerd. Deze airco’s hebben een hogere koelcapaciteit, zijn energie-efficiënt en werken geruisloos. Voor veel huishoudens en bedrijven is een stationaire monoblock airco een goede keuze.

Split-airco’s

Split-airco’s bestaan uit een afzonderlijke binnen- en buiteneenheid en zijn de duurste en krachtigste airco’s op de markt. Ze moeten door een vakman worden geïnstalleerd en zullen uw hele huis of bedrijf jarenlang koelen en verwarmen. Multi-split airco’s hebben meerdere binnenunits die in afzonderlijke ruimten kunnen worden geïnstalleerd.

Eenvoudige bediening van uw airco

Airco’s die tegenwoordig op de markt zijn, zijn uitgerust met moderne elektronica, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden afgesteld. Ze zijn uitgerust met een thermostaat die ervoor zorgt dat de unit de perfecte temperatuur in uw huis handhaaft. Permanent geïnstalleerde airco’s kunnen ook worden ingesteld om op bepaalde momenten van de dag meer of minder te koelen. En als u de kamer gewoon wat koeler of warmer wilt maken, kunt u de airco vaak bedienen met een afstandsbediening of een app op uw smartphone. Zo kunt u met minimale inspanning het perfecte klimaat in uw huis creëren.

De beste airco kopen

Er zijn veel bedrijven die uitstekende airco’s op de Belgische markt aanbieden. In dit woud van opties kan het even duren voor u het meest geschikte model vindt. Als u de volgende punten in overweging neemt, zult u sneller een verstandiger beslissing nemen.

Het model van de aircoheater

Wij hebben de meest voorkomende types airco’s hierboven opgesomd. Welk model past het best bij uw ruimte en levensstijl?

De capaciteit van de airco

Bereken hoeveel lucht er in uw huis of kantoor beschikbaar is. Dan kunt u gemakkelijk een ventilatorkachel bestellen die krachtig genoeg is om deze hoeveelheid lucht te koelen en te verwarmen.

Het merk van de airco

Bekende internationale merken bieden airco’s van hoge kwaliteit met lange garanties. Vaak betaal je ook voor de merknaam. En soms bent u beter af met een aircoheater van een minder bekende fabrikant.

Extra functies

Wilt u een airco die ook de lucht in uw huis reinigt, zelfs van allergenen? Heb je echt een verwarmingsfunctie nodig, of is een gewone airco (die alleen kan koelen) ook goed? En is het belangrijk dat u uw airco gemakkelijk kunt verplaatsen?

Energie-efficiëntie

Kijk op het energielabel om de airco te vinden die het minste stroom verbruikt voor het meeste vermogen.

Geluidsniveau van de airco

Vooral sommige draagbare airco’s kunnen behoorlijk lawaaierig zijn. Wil je ongestoord werken of van de zomer genieten? Dan is het raadzaam aandacht te besteden aan het geluidsniveau van de afzonderlijke airco’s.

Hoe installeer en onderhoud je een airco?

De kleinste airco’s hoeven alleen maar te worden opgesteld, in een stopcontact te worden gestoken en te worden ingeschakeld. De grotere staande airco’s moeten door een vakman worden geïnstalleerd. Zij zorgen voor een perfecte en schone installatie in de woning. Zij zullen er ook voor zorgen dat er geen gaten of kieren worden achtergelaten, zodat uw airco zijn werk perfect kan doen.

Ten slotte is het raadzaam om uw airco één keer per jaar te laten onderhouden. Zo moet de koelvloeistof in de verwarming van de airco van tijd tot tijd worden bijgevuld, en dit is een ingewikkelde taak. Als u uw nieuwe airco door een vakman wilt laten installeren en onderhouden, kunt u prijsopgaven aanvragen. Op deze manier kunt u een idee krijgen van de meest betaalbare en betrouwbare aannemer voor uw airco.

aircoheater

De beste aircoheaters

Koelt in de zomer en verwarmt in de koudere maanden. Een aircoheater biedt het beste van twee werelden en heeft nog veel meer voordelen. Airco’s zijn er in verschillende stijlen, zodat er voor elk type kamer een geschikte airco is.

Aircoheaters zijn er in de volgende uitvoeringen:

– Aan de muur gemonteerde airco’s
– Vloer- en plafondairco’s
– Cassette-airco’s
– Inbouw-airco’s
– Shogun airco’s

In dit artikel zullen we u eerst iets vertellen over hoe aircoheaters werken. Dit zal duidelijk maken hoe een toestel dat een ruimte zowel kan koelen als verwarmen energie-efficiënter kan zijn dan een conventioneel verwarmingstoestel.

Het verschil tussen een gewone airco en een airconditioningsysteem

Technisch gezien is er nauwelijks verschil tussen een airco en een aircoheater. Een airco heeft echter een heel ander effect, omdat hij ook als verwarming kan fungeren. Om dit te bereiken is er slechts één onderdeel toegevoegd, de schakelklep.

Een klimaatregelingsapparaat heeft hetzelfde systeem als een klimaatregelingsapparaat, zoals hierboven beschreven. Een keerklep zorgt er alleen voor dat het koelmiddel nu in de tegenovergestelde richting stroomt. Wanneer de verwarming van de airco als verwarming moet werken, wordt de richting van de koelmiddelstroom omgekeerd. Nu wordt koude lucht uitgestoten in plaats van warme lucht. De spiraalcondensor voelt nu koud aan in plaats van warm, omdat de koude lucht nu naar de verdamper wordt getransporteerd.

Waarom een airco zo energie-efficiënt kan zijn

Een aircoheater heeft vele voordelen. Een van de belangrijkste is dat een airco zeer energie-efficiënt is. Veel mensen vragen zich af hoe dit mogelijk is, omdat elektrische kachels bekend staan als energievreters. Nu de technologie achter een airco-verwarming duidelijk is, kan het energiebesparende aspect van de airco-verwarming beter worden uitgelegd. Een elektrische kachel gebruikt 100% elektriciteit om warmte op te wekken.

Een aircoheater verbruikt veel minder elektriciteit. Een airco wekt geen elektriciteit op, maar gebruikt het warmtepompsysteem om warme lucht van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. De enige onderdelen van een airco die elektriciteit verbruiken zijn de compressor en de ventilatoren. Deze twee componenten verbruiken veel minder elektriciteit dan de verwarmingselementen in een elektrische kachel.

Aircoheater 2022 - aircoheater airco die warmt

Aircoheater

De andere voordelen van een airco

Een aircoheater is niet alleen gemakkelijk voor uw portemonnee door zijn energie-efficiëntie, maar heeft nog veel meer voordelen.

Air conditioner kachels zijn milieuvriendelijk

Een airco drukt een groen stempel op het milieu. Aircoheaters zijn veel milieuvriendelijker dan elektrische kachels, omdat ze veel minder energie verbruiken. Tegelijkertijd stoten airco’s veel minder CO2 uit dan een conventioneel verwarmingssysteem.

Airconditioning kachels zijn zeer praktisch

Omdat ze de functie van zowel een airco als een verwarming hebben, zijn airco’s ruimtebesparend. Waar vroeger twee units nodig waren om een ruimte te koelen en te verwarmen, hoeft met de airco een ruimte slechts met één unit te worden gevuld.

Groot gebruiksgemak

Een aircoheater is zeer gemakkelijk in het gebruik. Het inschakelen van de verwarmings- of koelfunctie gebeurt met één druk op de knop. De gewenste kamertemperatuur is ook gemakkelijk in te stellen. De ingebouwde temperatuurregelaar zorgt voor een constante temperatuur in de kamer.

Stille werking

Airco’s maken nauwelijks geluid. Vervelend gebrom dat de gemoedsrust verstoort, is geen probleem met een aircokachel.

Gelijkmatige luchtverdeling

Airco’s verspreiden koude of warme lucht snel en gelijkmatig in de ruimte waarin zij zich bevinden. Dit betekent dat er geen straling is die een groot temperatuurverschil in de kamer veroorzaakt.

Airco’s zijn gemakkelijk te onderhouden

De technologie waarop luchtverhitters zijn gebaseerd, bestaat uit de hierboven beschreven componenten. Ten eerste zijn deze onderdelen zeer duurzaam. In de tweede plaats is de reparatie van een van deze onderdelen niet al te duur als er een defect optreedt.

Voordelen van airconditioning

Inverter airco’s zijn duurder dan niet-inverter airco’s, maar het is een investering die de moeite waard is. Het belangrijkste verschil is dat een airco een vaste hoeveelheid energie levert met behulp van een compressor met een vast toerental. De snelheid van de compressor varieert om de exacte hoeveelheid koeling of verwarming te leveren die nodig is.

Voordelen van inverter airconditioning

– Tot 40% goedkoper in gebruik omdat er minder elektriciteit wordt gebruikt

– Bereikt sneller de gewenste temperatuur

– De opstarttijd wordt met 30% verkort

– Veel stiller in werking

– Geen temperatuurschommelingen, dus maximaal comfort

– Geen spanningspieken door de compressor

Alle inverter airco’s zijn warmtepompen, wat op zich een van de meest energie-efficiënte vormen van verwarming is.

Hoe werkt een inverter airco?

De koel- of verwarmingscapaciteit die een airco nodig heeft, hangt af van de buitentemperatuur en de warmte in de kamer. Wanneer de koel- of verwarmingscapaciteit moet worden verminderd, werkt de compressor op hoge snelheid en verhoogt hij de hoeveelheid koelmiddel. Wanneer de inverter airco wordt ingeschakeld, werkt de compressor op hoge snelheid om de ruimte sneller te koelen of te verwarmen.

Warm blijven in de winter

Airco’s met omgekeerde cyclus zijn ideaal om warm te blijven in de winter, maar we willen onze airco niet altijd aanzwengelen als we hem niet nodig hebben.

Verlaag de temperatuur van de airco

Hoewel het verleidelijk kan zijn om op koude dagen de airconditioning op te schroeven tot 26 graden of meer, zult u het waarschijnlijk net zo goed doen met een lagere temperatuur. Probeer uw temperatuur te verlagen tot 20 graden, vooral wanneer u slaapt of niet werkt, en u zult veel energie en geld besparen.

Gebruik automatische airconditioningsopties

Als u een airco met slimme technologieën hebt, moet u die gebruiken om uw verwarmingsschema aan te passen. Veel airco’s hebben automatische functies die u zo kunt instellen dat uw verwarming alleen aangaat wanneer de temperatuur tot een bepaald niveau is gedaald. Ze zijn ook ideaal om ’s morgens aan te zetten voor u opstaat en de airco niet de hele nacht te laten draaien.

Laat uw airco jaarlijks onderhouden

Airco’s werken het best als ze in onberispelijke staat worden gehouden. Zorg ervoor dat uw airco regelmatig wordt gecontroleerd en schoongemaakt. Jaarlijks onderhoud door een gekwalificeerde vakman is ook een goed idee. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw airco efficiënter blijft werken, maar het zorgt er ook voor dat u kleine problemen in een vroeg stadium kunt opsporen en oplossen, voordat het grotere problemen worden.

Maak de ventilatieopeningen van de airco schoon

Controleer de gebieden direct voor de ventilatieopeningen van uw airco. U moet alle grote voorwerpen of puin verwijderen die de efficiëntie van uw airco kunnen beïnvloeden. Maak de ventilatieopeningen regelmatig schoon om stof te verwijderen.

Gebruik een ventilator voor circulatie

We weten dat het tegenstrijdig klinkt, maar plafondventilatoren zijn geweldig voor het circuleren van warme lucht. Als uw plafondventilator een richtingsschakelaar heeft, draai hem dan om en laat hem op laag draaien. Hierdoor ontstaat een opwaartse luchtstroom die de warmste lucht doet circuleren.

Profiteer van de zon

Als de zon buiten schijnt, maak er dan gebruik van. Open overdag de gordijnen en jaloezieën van de ramen die naar de zon zijn gericht en laat het zonlicht het zware werk voor u doen.

aircoheater

Airconditioning met verwarming: de airco

Als u in een gemiddeld klimaat woont, is de kans groot dat uw verwarmings- en airconditioningsysteem meer kost dan u denkt. De kans is ook groot dat u in uw zoektocht naar goedkopere nutsvoorzieningen enkele van de meest voorkomende mythes over verwarming en koeling hebt gehoord en misschien al eens hebt uitgeprobeerd. Maar kosten deze praktijken u meer geld of helpen ze uw systeem efficiënter te werken? Wij ontkrachten enkele van de meest voorkomende mythes en vertellen u hoe u energie en geld kunt besparen met uw airconditioning met verwarming, ook bekend als klimaatregelingverwarming.

Een airco met verwarming kopen: de beste aircoheaters

Er zijn enkele veel voorkomende mythen over airco’s. Door deze mythes te ontkrachten kunt u veel energie besparen op uw volgende rekening. De eerste mythe is dat het instellen van de thermostaat of het aan- en uitzetten van de thermostaat wanneer u die niet nodig hebt, meer energie verspilt dan bespaart. Dit is niet waar. Telkens wanneer u de temperatuur kunt verhogen (of verlagen in de winter), bespaart u geld en energie.

Uw verwarmings- en koelsysteem werkt door het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur te regelen. Als u het temperatuurverschil kunt verkleinen door uw thermostaat 10 graden hoger of lager te zetten wanneer u op vakantie gaat of ’s nachts gaat slapen, bespaart u geld. Dat komt omdat uw systeem dan minder hard hoeft te werken om uw huis te verwarmen of te koelen en de concurrentie met de buitentemperatuur aan te gaan. Overweeg de aanschaf van een programmeerbare thermostaat die de temperatuur automatisch regelt volgens de parameters die u instelt, zoals het tijdstip van de dag. Een andere veel voorkomende mythe is dat als je de thermostaat een paar graden lager of hoger zet, het huis sneller zal verwarmen of afkoelen.

Dit is een grote, energieverspillende mythe. De waarheid is dat uw thermostaat niet harder werkt wanneer de temperatuur lager of hoger is dan de ingestelde temperatuur, hij draait alleen langer. In plaats van uw huis sneller af te koelen, laat u uw airco met verwarming langer werken om uw huis verder af te koelen dan u comfortabel vindt. Naast een programmeerbare thermostaat kunt u de temperatuur in uw huis regelen door te investeren in jaloezieën of gordijnen die een deel van het zonlicht tegenhouden.

Hoe meer direct zonlicht er door uw ramen naar binnen valt, hoe warmer uw huis zal zijn en hoe meer uw verwarmings- en koelsystemen zullen moeten werken om bij te blijven. Overweeg te investeren in een hoogrendementssysteem om uw huis comfortabel te houden voor minder geld. Vergeet niet de airconditioning en verwarming in uw huis hoger of lager te zetten wanneer u weggaat of voordat u naar bed gaat, om deze zomer zoveel mogelijk geld te besparen en het comfortabel te houden.

Aircoheater 2022 - aircoheater airco met verwarming

Aircoheater