Beste monoblock airco kopen

De beste monoblock airco kopen? De IZI Cool monoblock airco’s zijn airco’s zonder buitenunit.

Interesse in onze IZI Cool monoblock airco modellen & prijzen? JA:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Beste monoblock airco kopen
Beste monoblock airco kopen

Koop de beste monoblock airco

Monoblock airco’s zijn energie-efficiënte oplossingen voor het koelen en verwarmen van ruimtes zonder dat er kanaalwerk nodig is. Of u nu een oud huis renoveert, een bestaand model vervangt of een logeerkamer voor familie en vrienden van airconditioning voorziet, monoblock airco’s zijn het antwoord om uw huis op lange termijn comfortabel te houden.

Monoblock airco’s worden meestal gebruikt in het hotelwezen of in woningen zonder centrale airconditioning. Zij zijn ruimtebesparend en zorgen voor een sterke ventilatie van de ruimten waarin zij worden geplaatst. Deze airco’s zijn ontworpen om dicht bij de vloer aan de muur te worden bevestigd, met het buitenste rooster naar buiten gericht en de bedieningsorganen naar de kamer gericht. Van installatietips tot merkvergelijkingen: als u op zoek bent naar een nieuwe monoblock-airco en niet weet waar u moet beginnen, vindt u in dit artikel alles wat u moet weten.

Beste monoblock airco kopen 2022 - Beste monoblock airco kopen beste monoblock

Beste monoblock airco kopen

Hoe werkt een monoblock airco

Of het nu gaat om een model dat alleen koelt of een model dat tegelijkertijd verwarmt en koelt, monoblock airco’s zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. Het op een compressor gebaseerde systeem van een monoblock-airco is ontworpen om koelmiddel door de compressor te pompen om de ruimte tot de gewenste graad af te koelen. Om een ruimte te klimatiseren, koelt het koelmiddel de warmtewisselaars van de unit, waardoor de warmte en het vocht naar buiten worden geperst.

Om een kamer op te warmen, verwarmt het koelmiddel de warmtewisselaars, wat het tegenovergestelde effect heeft: Het duwt de lucht die langs hen stroomt de kamer in. Om uw huis warm te houden, maken monoblock airco’s gebruik van warmtepompen of elektrische warmte. Units met elektrische verwarming hebben een extra verwarmingselement in de buurt van de ventilatieopeningen en zijn vaak veel stiller en duurzamer dan warmtepompen. Modellen met warmtepompen worden echter steeds populairder vanwege hun energiezuinige werking.

Gebruik van een monoblock airco

Gewone monoblock airco’s in hotels, ziekenhuizen en gerenoveerde gebouwen zijn het best geschikt voor het koelen van afzonderlijke kamers. Als u onlangs een nieuwe kamer aan uw huis hebt toegevoegd of een kamer hebt die altijd een beetje te warm is, zijn monoblock-airco’s ideaal om ongewenste warmtebronnen te verwijderen zonder uw centrale airconditioning te belasten. Deze airco’s van 110 cm zijn volledig bedienbaar via hun digitale display, waarmee u gemakkelijk de ingestelde temperatuur kunt instellen en toegang hebt tot handige functies.

Door hun ontwerp zijn deze units niet geschikt om meer dan twee kamers tegelijk te koelen of te verwarmen. Dit heeft tot gevolg dat de gekoelde lucht zeer ongelijk wordt verdeeld en dat de eenheid extra wordt belast, wat een negatieve invloed kan hebben op de levensduur ervan. Monobloc airco’s zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden en kunnen tot 10 jaar meegaan om ervoor te zorgen dat uw huis zo comfortabel is als u het hebben wilt.

Koop monoblock airco’s bij IZI Cool

Het kiezen van het juiste model voor uw ruimte is belangrijk om het comfort te behouden en energie te besparen. Bij de keuze van uw monoblock-airco moet u met een aantal zaken rekening houden.

Prijs van een monoblock airco

Als u op zoek bent naar een energiebesparend alternatief om uw kamer het hele jaar door comfortabel te houden, zijn deze units de beste keuze. Met een monoblock airco die zowel verwarmt als koelt, kunt u tot 20 procent besparen op de jaarlijkse energiekosten. Als u alleen de koelfunctie wilt gebruiken, kan een investering in een raamairco voordeliger zijn. Monoblock airco’s zijn meestal duurder en vereisen een buitenmantel en rooster, die niet in de prijs van de eenheid zijn inbegrepen.

De muurhulzen worden gebruikt om de eenheid op zijn plaats te houden, aangezien de muur de airco niet alleen kan dragen. Radiatorroosters onderscheiden zich alleen door hun esthetiek, niet door hun functionaliteit, dus kijk bij het kiezen van een radiatorrooster alleen naar het uiterlijk. Als u een oud monoblock airconditioningsmodel vervangt, kunt u waarschijnlijk de bestaande afdekking en het rooster hergebruiken.

Monoblock airco’s

Een van de eerste dingen die u zult willen weten is hoeveel BTU (British Thermal Units) uw kamer nodig zal hebben. U kunt hiervoor een BTU-calculator gebruiken. De capaciteit van uw ideale monoblock airco zal afhangen van de grootte van de ruimte die u wenst te klimatiseren. De aankoop van een toestel met het juiste aantal BTU’s is van cruciaal belang, zodat de kamer niet te vochtig wordt. Een toestel gebruiken met meer BTU’s dan nodig lijkt misschien verstandig, maar het tegendeel is waar.

De aankoop van een monoblock airco met te veel vermogen kan leiden tot een oncomfortabele vochtigheidsgraad en de algemene prestaties van het toestel beïnvloeden. Een airco die niet krachtig genoeg is voor uw ruimte zal meer energie verbruiken dan nodig is, waardoor de unit overbelast kan raken en minder lang meegaat. Let er bij het zoeken naar een installatieplaats op dat het type stekker overeenkomt met het gewenste stopcontact. Als u een bestaande airco vervangt, controleer dan het typeplaatje op de kast om de stroomsterkte te bepalen en zorg ervoor dat de stekker overeenkomt met de reeds gebruikte.

EER- en SEER-waarden in een monoblock airco

EER (Energy Efficiency Rating) en SEER (Seasonal Energy Efficiency Rating) worden gebruikt om de energie-efficiëntie van een eenheid te meten. Hoe hoger de classificatie, hoe energie-efficiënter een eenheid is. Voor monoblock airco’s wordt de EER-waarde vermeld en voor splitsystemen of binnenunits die zijn aangesloten op buitenunits, de SEER-waarde. Hoewel de classificaties voor alle modellen gelijk zijn, kunnen ze niet worden verwisseld omdat elke classificatie een eigen testprocedure heeft.

Systemen met twee ventilatoren

Monoblock airco’s zijn verkrijgbaar met één of twee ventilatoren. Systemen met twee ventilatoren zijn stiller omdat één ventilator zich aan de condensorzijde bevindt en één aan de verdamperzijde. De keuze van het ventilatorsysteem is vaak de enige betrouwbare manier om een stiller systeem te garanderen, aangezien veel grote merken anders allemaal vergelijkbare geluidsniveaus hebben. Hoewel verschillende merken monoblock-airco’s gegevens gebruiken om hun geluidsniveau te bepalen, hanteren zij allemaal verschillende normen voor het testen, zodat er geen echte continuïteit is.

Kits voor afwatering

Afvoerkits bestaan uit afvoerkoppelingen, pakkingen en aansluitstukken die worden bevestigd aan de basispan van een monoblock airco. Afvoersets zijn niet verplicht, maar kunnen nuttig zijn om te voorkomen dat overtollig condenswater op de vloer vloeit. Het meeste condensaat wordt teruggevoerd naar de batterij om de efficiëntie te verhogen, maar af en toe ontsnapt er wat via het externe rooster aan de achterkant van de unit. Met een afvoerkit kunt u een slang gebruiken om het overtollige vocht te verwijderen. Deze kits worden vaak gebruikt voor grote hotels of appartementencomplexen.

Thermostaten op afstand

Terwijl monoblock airco’s worden geleverd met ingebouwde thermostaten, zorgen thermostaten op afstand voor extra gemak doordat u de kamer kunt aanpassen. Als de kamer nog in aanbouw is, moet u de thermostaat laten bedraden voordat de muren dicht zijn. Als u de airco installeert in een reeds gebouwde ruimte, zijn thermostaten voor wandmontage gemakkelijk verkrijgbaar en worden zij gewoonlijk aangeboden door de fabrikant van het apparaat.

Beste monoblock airco kopen

Installatie van een monoblock airco door IZI Cool

Kiezen voor een monoblock airco in uw huis, kantoor of bedrijf is een eenvoudige manier om een ruimte effectief te verwarmen en te koelen zonder een ingewikkeld buizensysteem te hoeven installeren. Installatie en onderhoud kunnen een beetje lastig zijn, aangezien deze airco’s niet tot de meest gangbare systemen behoren. De volgende tips helpen u bij het plannen en installeren van uw monoblock-airco zonder onnodige zorgen.

1. evalueer de plaats voor de monoblock airco

Ongeacht waar u uw monoblock-airco wilt installeren, elke locatie heeft zijn eigen uitdagingen. Als u een oude eenheid in uw huis of kantoor wilt vervangen, moet u uw bestaande systeem opmeten om een model met vergelijkbare afmetingen te vinden. Als u voor de eerste keer een monoblock-airco installeert, kies dan zorgvuldig een plaats aan de muur die een optimale werking van het apparaat garandeert. U moet een ruimte van 6 tot 8 centimeter rond het toestel laten voor een goede luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de airco die u installeert de juiste BTU-capaciteit heeft voor de grootte van de beoogde ruimte.

Vergeet niet dat het kopen van een te krachtige airco nadelig kan zijn voor de verwarming en koeling, en dat korte koelstoten een kamer niet volledig zullen ontvochtigen. Zodra u een plaats hebt gevonden om het toestel te installeren, moet u ervoor zorgen dat de buitenkant van de muur niet in de buurt is van struiken, bomen of andere voorwerpen die de ventilatie kunnen belemmeren. Voor nieuwe installaties moet u een exacte opening in de gipsplaat zagen die overeenkomt met de afmetingen van uw toestel. De meeste monoblock airco’s zijn minstens 105 cm breed; raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het toestel voor de exacte specificaties. 

2. de installatie van de airco te beveiligen

Een verankerde, stabiele installatie van uw toestel optimaliseert de prestaties ervan en verlengt de levensduur van het product. U moet de monoblock airco omlijsten met stevige houten balken, zodat hij stevig kan worden geïnstalleerd. Een latei is een soort steun die over de airco moet worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het gewicht van de muur of het raam niet door de eenheid wordt gedragen. Het is zeer belangrijk dat uw toestel volledig waterpas staat; als het een beetje scheef staat, kan overtollig water waterschade in de kamer veroorzaken.

U moet het toestel in de buitenste behuizing schroeven. Zorg er dus voor dat je het onderste bakje, dat de condens opvangt, niet doorprikt. Met deze eenvoudige tip kunt u dure waterschade onder uw monoblock airco voorkomen. Als u de eenheid in de muur installeert, isoleer de rand dan goed om de hoogste energie-efficiëntie te krijgen en voorkom tegelijkertijd dat ongewenste tocht de kamer binnendringt.

3. stroomvoorziening en stopcontacten voor de airco

Als u een eerder geïnstalleerde monoblock-airco vervangt, is het zo eenvoudig als het loskoppelen van de oude eenheid en het aansluiten van de nieuwe om de juiste prestaties te krijgen. Alvorens de airco aan te sluiten, dient u zich ervan te vergewissen dat de bedrading en het stopcontact geschikt zijn voor de door het systeem vereiste spanning. Als u geen expert bent op dit gebied, neem dan contact op met een elektricien om de bedrading voor de installatie te doen. Dit is duurder, maar vermindert de kans op brand en andere elektrische problemen die uw toestel kunnen beschadigen. 4.

4. Bescherm de airco

Aangezien een deel van een airco aan de elementen kan worden blootgesteld, is het van cruciaal belang dat de externe onderdelen goed zijn afgedicht. In de meeste gevallen kunt u een speciaal afdichtmiddel gebruiken om de behuizing van het toestel luchtdicht af te sluiten. Lees de producthandleiding of de aanbevelingen van de fabrikant voor het afdichten van het toestel.  Het lezen van de handleiding vóór de installatie kan u een hoop ellende besparen.

5. onderhoud voor betrouwbaarheid op lange termijn

Nadat u in een monoblock airco hebt geïnvesteerd en alle installatiekosten hebt betaald, kan het verleidelijk zijn om het onderhoud van de eenheid te vergeten. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw unit en helpt u geld te besparen terwijl de luchtkwaliteit verbetert. Zoals bij elk ander luchtcirculatiesysteem is het belangrijk het filter te reinigen of te vervangen volgens de instructies van de fabrikant. Maak het toestel zorgvuldig schoon en controleer het van binnen en van buiten voordat het in de zomer of winter extreem warm wordt.

Een juiste installatie en onderhoud van uw Monobloc airco zal u helpen om jarenlang comfortabel te blijven. Veel verwarming- en airconditioningbedrijven installeren geen monoblock-airco’s omdat de klus te gemakkelijk is. Deze eenheden zijn autonoom, wat betekent dat een algemene aannemer of timmerman de muur kan voorbereiden en zelfs de eenheid voor u kan installeren. Of het nu gaat om u en een vriend of een ingehuurde vakman, monoblock airco’s zijn gemakkelijk te installeren en in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Beste monoblock airco kopen 2022 - Beste monoblock airco kopen onderhoud

Beste monoblock airco kopen

Merken monoblock airco’s: verschillen

Bij het kiezen van een monoblock airco. Elk merk biedt een verscheidenheid aan modellen om aan uw specifieke behoeften te voldoen, maar het is belangrijk om de voordelen en verschillen tussen elk merk te kennen.

Prijsklasse voor een monoblock airco

Een monoblock airco van hoge kwaliteit kost tussen de £2.500 en £3.500 bij alle merken. Naarmate de grootte van de ruimte en het BTU-vermogen toenemen, stijgen ook de kosten van krachtigere opties. Naast de prestaties zijn er nog andere kenmerken en functies die ook de prijs kunnen beïnvloeden. Wij maken enkele van de meest eenvoudige en zuinige toestellen die het meest betaalbaar zijn in vergelijking met andere modellen.

Zelfs ons merk maakt monoblock airco’s die gemakkelijker te onderhouden zijn en minder kosten om te repareren. Wij zijn gespecialiseerd in de fabricage van zeer betrouwbare airco’s met praktische kenmerken zoals corrosiebescherming of hydrofiele coating die ervoor zorgen dat de units veel langer in goede staat blijven. Luchtkoelers hebben een slanke, robuuste structuur en zijn uitgerust met geluiddempingstechnologie voor een stillere werking. Als u speciale opties wilt, zoals afstandsbedieningen, draadloze bediening en energiezuinige functies, zult u meer geld in het toestel moeten investeren.

Koelen en verwarmen met een monoblock airco

Onder de grote merken van monoblock airco’s vindt u units die naast koeling ook verwarmingsopties bieden. Zo zijn er modellen met efficiënte warmtepompen die op koude dagen de warme lucht van buiten naar binnen pompen. Sommige luchtkoelers gebruiken een verwarmingsdraadsysteem, dat niet zo energie-efficiënt is maar langer meegaat dan modellen met warmtepompen. Net als bij de andere modellen zijn er monoblock airco’s die koelen en verwarmen combineren, terwijl u de keuze hebt om te verwarmen met een pomp of een elektrisch weerstandssysteem.

Energie-efficiëntie van een monoblock airco

Comfortabel blijven is nog nooit zo belangrijk geweest als tijdens de warmste of koudste periode van het jaar. Seizoensgebonden energieprijzen hebben de neiging omhoog te schieten wanneer u ze het meest nodig hebt, dus moet u op zoek naar een energie-efficiënter systeem om uw maandelijkse elektriciteitsrekeningen te verlagen. Om de hoge prijzen te bestrijden, maken wij een universele verwarmingskabel waarmee u de elektrische warmte kunt regelen door gewoon de voedingskabel te verwisselen.

Sommige modellen zijn uitgerust met een thermostaatregeling die de ventilator en de compressor uitschakelt wanneer de door u ingestelde temperatuur is bereikt. Veel monoblock airco’s in uw huis of kantoor kunnen draadloos worden aangesloten voor snelle en gemakkelijke aanpassingen.

Monoblock airco’s van IZI Cool

Monoblock airco’s zijn een uitstekende keuze voor de juiste klant. Deze eenheden zijn volledig autonoom en kunnen vrij gemakkelijk worden geïnstalleerd. Afhankelijk van het model en de kenmerken kunt u de werking van deze toestellen eenvoudig regelen met de bijgeleverde afstandsbediening of het bedieningspaneel met digitale display. Let er bij de aanschaf van uw monoblock-airco op dat u de juiste maat en het juiste model voor uw kamer koopt.

Als u op zoek bent naar een model met een stillere werking, kies dan voor een monoblock airco met een twee-ventilatorsysteem in plaats van een enkele. Kies ten slotte een model met een hoge EER- of SEER-waarde om de best mogelijke energie-efficiëntie te garanderen. Nu u de verschillen kent, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welk model het best bij uw behoeften en interesses past. Met het juiste onderhoud en gebruik kunnen deze intuïtieve airco’s uw ruimte ideaal verwarmen en koelen.

Waarom een monoblock airco kopen?

Waar u ook woont, een airco in uw huis is een noodzaak. Er zijn verschillende soorten airco’s, maar monoblock airco’s zijn op zichzelf staande eenheden die snel meerdere kamers tegelijk kunnen koelen. Dit type airco is vergelijkbaar met raam units. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is echter dat monoblock-airco’s aan een buitenmuur worden bevestigd en worden ondersteund door een muurkoker, terwijl raameenheden rechtstreeks in het raam worden geïnstalleerd.

De voordelen van een monoblock airco

Monobloc airco’s doen tegenwoordig meer dan alleen uw slaapkamer, woonkamer of andere ruimte in uw huis het hele jaar door comfortabel en koel houden. Veel nieuwere modellen zijn uitgerust met verschillende standen en een groot aantal nuttige functies. Een van de andere voordelen van dit type airco is dat hij stevig in de muur zit met behulp van een muurkoker, waardoor ongewenste tocht wordt voorkomen wanneer de airco niet aan staat. Ze zijn ook minder opdringerig en merkbaar dan aan de wand gemonteerde airco’s, die vaak uit de muur steken.

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een monoblock airco in uw huis, moet u rekening houden met de grootte van de ruimte waar de airco zal worden geïnstalleerd. Om te bepalen welke maat u nodig hebt, moet u beginnen met de juiste koelcapaciteit. Het koelvermogen van een airco wordt gemeten in British Thermal Units (BTU). Hoe hoger het BTU-getal, hoe groter de ruimte die kan worden gekoeld. Voor een kamer van 30 tot 45 vierkante meter is bijvoorbeeld een monoblock airco met 5.000 BTU nodig, terwijl voor een kamer van 100 tot 130 vierkante meter een koelcapaciteit van 23.000 BTU nodig is. Naast de vierkante meters van een kamer moeten kopers ook rekening houden met verschillende omgevingsfactoren zoals:

Aantal inzittenden: Voor elke persoon meer dan twee moet 600 BTU extra koelcapaciteit worden toegevoegd.

Zonlicht: Als u de airco plaatst in een kamer die elke dag veel zonlicht krijgt, moet u de BTU van de unit met 10 procent verhogen. Als u de eenheid daarentegen in een kamer met weinig daglicht plaatst, kunt u de koelcapaciteit van de eenheid met 10 procent verlagen.

Plafondhoogte: De BTU-ramingen zijn gebaseerd op kamers met een plafondhoogte van 2,5 m. Als u de airco installeert in een kamer met een plafond dat hoger is dan 2,5 m, moet u het koelvermogen van de airco iets verhogen.

Overwegingen bij de aankoop van een airco

Voordat u een monoblock airco in uw huis installeert, moet u er rekening mee houden dat deze permanent zal zijn. Het is ook belangrijk dat u rekening houdt met enkele wand- en elektrische vereisten voordat u met de installatie begint. Om redenen van efficiëntie en veiligheid moet u ervoor zorgen dat er zich geen leidingen of elektrische onderdelen bevinden achter de muur waar de airco zal worden geplaatst, voordat u hem installeert. Misschien wilt u ook een vakman raadplegen om er zeker van te zijn dat het gat nauwkeurig wordt uitgesneden.

Naast het gat moet u er ook voor zorgen dat de bedrading de juiste spanning heeft. Zo hebben de meeste nieuwere monoblock airco’s 110-120 volt stekkers nodig, terwijl oudere modellen meestal op 220 volt werken. Als de spanningsvereisten van de airco die u hebt gekocht niet overeenkomen met die van u, neem dan contact op met een elektricien die u kan helpen bepalen of er al dan niet speciale bedrading nodig is.

Een van de voordelen van monoblock-airco’s is dat zij kunnen werken met verschillende modi. De functie die de meeste huiseigenaren echter in een nieuwe airco zoeken, is de verwarmingsfunctie. Deze airco’s maken gewoonlijk gebruik van een warmtepomp of een elektrisch verwarmingssysteem om de ruimte tijdens de wintermaanden op te warmen. Het verschil tussen warmtepompen en elektrische kachels is dat elektrische kachels gebruik maken van een warmtewisselaar en een ventilator, terwijl warmtepompen mechanische energie gebruiken om warmte van koudere gebieden naar een kamer over te brengen.

Naast de verwarmingsmodus kunnen monoblock-airco’s ook modi hebben zoals slaapmodus, alleen ventilatormodus en ontvochtigingsmodus om uw comfort het hele jaar door te verhogen. De volgende keer dat u een bepaalde kamer of een bepaald gedeelte van uw huis wilt afkoelen zonder een airco aan het raam te bevestigen, kunt u een monoblock airco overwegen.

Beste monoblock airco kopen 2022 - Beste monoblock airco kopen airco

Beste monoblock airco kopen