Mini split airco

Een mini split airco kopen van IZI Cool? IZI Cool heeft de beste airco’s aan de beste prijzen, neem dus zeker een kijkje naar ons uitgebreid assortiment van kwaliteitsairco’s. 

Interesse in 1 van onze modellen? Dan mag je ons gerust contacteren voor meer informatie over onze modellen & prijzen:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Mini split airco
Mini split airco

Mini split airco

Airco’s voor buitenopstelling worden tegenwoordig om een aantal redenen steeds populairder. Deze units, ook bekend als mini-split airco’s, bieden koelcapaciteit zonder de vele problemen die met klassieke airco’s worden geassocieerd. Met behulp van een airco kunnen huiseigenaren de temperatuur van kamer tot kamer beter regelen. De volgende informatie kan als leidraad dienen voor degenen die een mini-split airco in hun huis willen installeren.

Dit omvat de belangrijkste componenten van dergelijke systemen, hoe mini-split airco’s werken en de vele voordelen van het vermijden van leidingwerk. Naast residentieel gebruik worden deze airco’s ook veel gebruikt in bedrijven. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die op zoek zijn naar milieuvriendelijker methoden om een gebouw te koelen.

Mini split airco 2022 - Mini split airco mini split

Mini split airco

Hoe werkt een mini-split airco?

Ongeacht of ze voor verwarming of koeling worden gebruikt, bestaan alle mini-split airco’s uit een buiten- en een binnenunit. De buitencondensor/compressor zet het koelmiddel onder druk, dat vervolgens wordt verdeeld via de leidingen die met de binnenunit zijn verbonden. Deze binnenunit bestaat uit drie elementen, waaronder luchtbehandelingskasten, ventilatoren en de verdamperspoel. Binnenluchtbehandelingskasten zijn strategisch in de woning geplaatst om een efficiënter energiegebruik mogelijk te maken.

Ventilatie-units kunnen op verschillende plaatsen in het huis worden geplaatst, zowel in de muur als in het plafond. Dit kan in een aantal situaties voordelig zijn, omdat de benodigde apparatuur dan op een niet-opdringerige plaats kan worden geplaatst. Door de condensor buiten te plaatsen, hebben huiseigenaren ook geen last van het werkingsgeluid dat normaal met airco’s wordt geassocieerd.

Mini-split airco opties

Zoals veel huiseigenaren helaas weten, zijn er bij traditionele airco’s geen configuratiemogelijkheden. Dit kan het voor huiseigenaren moeilijk maken om het maximale uit hun airco’s te halen. Daarentegen zijn er mini-split airco’s in verschillende configuraties. Met de volgende opties kunnen huiseigenaren een airco precies op hun behoeften afstemmen.

Warmtepomp als buitenunit van de airco

Voor extra verwarmingsopties moeten mini-split airco’s worden uitgerust met een warmtepomp. Deze eenheid is verantwoordelijk voor het overbrengen van warmte van de ene plaats naar de andere. Warmtepompen bevatten ook een schakelklep waarmee de richting van de warmtestroom kan worden gewijzigd.

Single-zone/multi-zone condensor airco

De buitencondensors moeten worden aangesloten op de binnencondensors. Zoals de naam al aangeeft, kan een unit met één zone één kamer of zone in het huis verwarmen, terwijl units met meerdere zones een aantal kamers of zones kunnen verwarmen.

Cassette voor het plafond

In situaties waar de ruimte in huis beperkt is, kan een plafondcassette de perfecte oplossing zijn. De ventilatorconvectoren zijn in het plafond gemonteerd en verspreiden de lucht via het blootgestelde rooster.

Airconditioning aan de muur

Bij deze unit wordt de temperatuur aangepast, zodat huiseigenaren de mogelijkheid hebben om een specifieke kamer of ruimte in huis te koelen.

Veelvoorkomende toepassingen van mini-split airco’s

Minisplits zijn ideaal voor bepaalde situaties in een woning. Wie nieuwe kamers aan zijn huis toevoegt of oude kamers renoveert, is een uitstekende kandidaat voor dergelijke airco’s. In veel gevallen zijn de bestaande koel/verwarmingssystemen in een huis niet toereikend voor nieuw toegevoegde kamers. Mini-split airco’s kunnen in dit geval helpen een comfortabele omgeving te creëren. Mini split airco’s zijn ook geschikt voor wie op zoek is naar extra koelopties. Dit kan een probleem zijn in grotere woningen met kleinere centrale aircosunits.

In gevallen waar het verlengen van leidingen problematisch blijkt, kunnen mini-split airco’s ideaal zijn. Dit is meestal het geval in verbouwde kelders of garages. Nieuw gebouwde woningen kunnen ook profiteren van ductless aircosystemen. Dit geldt met name voor wie energie wil besparen en de maandelijkse energiekosten wil verlagen.

Voordelen van een mini-split airco met buitenunit

Hier zijn enkele van de vele voordelen die u kunt verwachten van de installatie van een mini-split airco in uw huis.

In tegenstelling tot traditionele verwarmings- en koelsystemen bieden minisplit airco’s een aantal geweldige functies die het comfort verhogen. De meeste airco’s worden geleverd met een afstandsbediening, die nodig is wanneer de airco’s op moeilijk bereikbare plaatsen worden geïnstalleerd. Met programmeerbare timers kunnen huiseigenaren de verwarmings- en koelfuncties alleen gebruiken wanneer dat nodig is. De luchtstroom kan worden aangepast voor een optimale kamertemperatuur, en wasbare filters maken het onderhoud veel eenvoudiger. Met dubbele verwarming kan een warmtepomp tijdens de wintermaanden automatisch overschakelen op verwarming.

Verschillende werkingsmodi van een mini-split airco

Mini split airco’s bieden ook een aantal werkingsmodi. Hoewel verwarming en koeling standaard zijn bij veel airco’s, kunnen mini-split airco’s een ruimte ook ontvochtigen. Dit is ideaal voor een vochtig klimaat dat een oncomfortabele atmosfeer in huis kan creëren en de armaturen na verloop van tijd kan doen verslijten. Er is ook een optie met alleen ventilator, een automatische functie en een slaapfunctie.

Verhoogde energie-efficiëntie van airco’s

Voor wie meer energie-efficiëntie wenst, kunnen airco’s met een externe unit zeer nuttig zijn. Airco’s met luchtkanalen kunnen tot 30% energie verliezen door een slecht ontwerp. Dit verlies kan bijdragen tot hogere energierekeningen terwijl niet alle kamers in een huis voldoende worden gekoeld. Airco’s met buitenunit kunnen per kamer worden gebruikt, waardoor huiseigenaren meer controle hebben over de temperatuur in hun huis en ook geld kunnen besparen op hun energierekeningen.

Verbeterde luchtkwaliteit met een mini-split airco

Een ander groot voordeel van mini-split airco’s met een buitenunit is de verbeterde luchtkwaliteit. Mini-split airco’s staan erom bekend vuil op te hopen in de leidingen. Condensatie in de leidingen kan ervoor zorgen dat dit vuil snel giftig wordt en mogelijk in de koele lucht terechtkomt die door uw huis wordt verspreid wanneer uw airco aanstaat. Door de buizen te verwijderen, zal de lucht in de huishoudens schoner en gezonder zijn. Airco’s met een uitwendige unit zijn ook veel gemakkelijker toegankelijk dankzij hun unieke ontwerp, waardoor routinematige reiniging gemakkelijker wordt.

De beste mini-split airco met een externe unit

Voor wie zijn huis efficiënter wil koelen, hebben airco’s met een buitenunit veel te bieden. Duidelijke voordelen zoals verhoogde energie-efficiëntie en verbeterde luchtkwaliteit worden gecombineerd met zeer nuttige extra functies zoals automatische herstart na een stroomonderbreking, en meerdere ventilatorsnelheden voor gemakkelijker maatwerk. In combinatie met verwarmingsopties kan een minisplit airco het hele jaar door nuttig zijn in een woning. Mini split airco’s zijn misschien niet geschikt voor alle situaties, maar hun toenemende populariteit in veel woningen en bedrijven bewijst hoe waardevol deze airco’s in veel situaties kunnen zijn. Als u op zoek bent naar een efficiëntere manier om uw huis te koelen, kan een minisplit airco met een buitenunit iets voor u zijn.

Mini split airco 2022 - Mini split airco split airco

Mini split airco

Waarom een split-airco kopen?

Of u nu een nieuw huis bouwt en op zoek bent naar een kosteneffectieve en efficiënte manier om uw huis te verwarmen en te koelen, of dat u uw bestaande huis wilt uitbreiden met hetzelfde idee van verwarmen en koelen op een manier die niet veel kost, u vraagt zich misschien af: wat zijn mini-split airco’s?

Een eenvoudige beschrijving zou zijn dat zij een hybride zijn van een oudere raamairco en een centrale airco. Hier zijn enkele manieren waarop een mini-split warmtepomp u tijd, geld en zelfs zenuwen kan besparen wanneer hij in uw huis is geïnstalleerd.

1. bespaar door afzonderlijke aircounits te installeren

Een mini-split warmtepompunit heeft veel voordelen. Een daarvan is de mogelijkheid om voor elke buitenunit meerdere binnen-airco’s te installeren. Dit betekent dat kamers of woonruimten hun eigen bron van verwarming en koeling kunnen hebben, die niet afhankelijk is van de rest van het huis. Als u een grote airco installeert met de bedoeling een heel huis te verwarmen, hebt u vaak te maken met warme kamers, koude hoekjes en een oven of airco die veel te vaak moet draaien om de gebieden te bestrijken die nooit een comfortabele temperatuur bereiken. Mini-split airco’s zijn een geweldige manier om extra warmte te krijgen, zodat u warm kunt blijven zonder geld te verspillen aan het verwarmen of koelen van ongebruikte kamers.

2. geld besparen door een betere efficiëntie

Een standaardmaat voor de efficiëntie van airco is de SEER-waarde. Dit staat voor Seasonal Energy Efficiency Ratio. In principe betekent een hoger cijfer op deze schaal dat de airco efficiënter is en u geld zal besparen. De overheid schrijft voor dat alle nieuwe airco’s een SEER-score van ten minste 13 moeten hebben, maar sommige nieuwe mini-split airco’s scoren tussen 16 en 21 op de efficiëntieschaal. Deze hogere scores betekenen meer geldbesparing voor huiseigenaren.

3. Bespaar tijd met een afstandsbediening voor airco’s

Het kan vervelend zijn om voortdurend een thermostaat bij te stellen om te voorkomen dat een kamer te warm of te koud wordt. Mini-split airco’s worden geleverd met een handige afstandsbediening waarmee u de ingestelde temperatuur overal in de kamer kunt regelen. Bovendien hebben de meeste airco’s timers en slaapstand-instellingen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig instellen van de thermostaat.

4. de stille werking is goed voor uw gezondheid

Voordat dit soort mini-split airco’s bestond, was de andere manier om één kamer tegelijk te koelen een raamairco. Afgezien van het feit dat zij het uitzicht uit het raam belemmerden, werd het lawaai van deze apparaten door veel mensen als hinderlijk ervaren. Concentratie werd onderbroken en gesprekken werden vaak geschreeuwd om het lawaai te overstemmen. Aangezien het luide gedeelte van de mini-split airco’s zich buiten het huis bevindt, bevinden alleen de stille delen zich binnen. Velen die momenteel dit type verwarmings- en koelsysteem gebruiken, zeggen dat zij bijna geen geluid horen wanneer het systeem aan staat.

Een minisplit airco kopen

Waarom zou u de aankoop van een minisplit airco overwegen? Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren en bouwers kiezen voor energie-efficiënte mini-split airco’s. Van stille werking en weinig onderhoud tot de mogelijkheid om elke kamer op zijn eigen comfortniveau te verwarmen in plaats van een hele verdieping of het hele huis in één keer te verwarmen. Sluit u aan bij diegenen die vinden dat hun totale besparingen groter zijn dan verwacht en geniet van het comfort en gemak van uw nieuwe systeem.

Voordelen van een mini-split airco

Mini-split airco is een unieke kijk op de traditionele airco’s die in veel huizen te vinden zijn. U hebt geen grote airco meer nodig in uw kelder of garage die verwarmde of gekoelde lucht door een reeks leidingen naar uw huis pompt. Mini-split airco maakt gebruik van een veel kleinere luchtbehandelingskast die buiten het huis wordt geïnstalleerd en vervolgens met koperen leidingen wordt aangesloten op een aan de muur gemonteerde ventilator in het huis. Het eindresultaat biedt huiseigenaars een hele reeks voordelen in vergelijking met de oude aircosystemen.

Meer energie-efficiënt

Een van de grootste voordelen van een mini-split airco is dat u slechts ongeveer 5% van de gekoelde lucht verliest, vergeleken met tot 40% bij een gekanaliseerde airco. Als u een kamer in uw huis hebt waar het gezin de meeste tijd doorbrengt, is het zinvol die kamer te koelen of te verwarmen. Dankzij de individuele zonering van de mini-split airco kunt u alleen de kamer behandelen die u wilt en bepaalde kamers onbehandeld laten. Door alleen de bezette kamers te verwarmen en te koelen, verbruikt u minder energie om een comfortabele temperatuur te handhaven.

De stille werking van de airco

De luidruchtigere delen van de airco worden buiten het huis gemonteerd, terwijl de binnenunit alleen de behandelde lucht laat circuleren. Het resultaat is een stiller huis, zelfs wanneer de airco op de hoogste stand draait. Alle compressoren en motoren zijn ondergebracht in een weerbestendige behuizing waar u ze nauwelijks hoort.

Geen kanalen meer

Met traditionele airco’s wordt de geconditioneerde lucht door een reeks leidingen gestuurd die elke kamer in het huis moeten bereiken. De mini-split airco vereist geen leidingwerk, aangezien een eenvoudige koperen pijp het huis binnenkomt via een klein gaatje dat de buiten- en binnenunit met elkaar verbindt. De binnenventilator circuleert de lucht in de ruimte waar de wandunit is gemonteerd, en u hebt de mogelijkheid om meerdere wandunits te installeren als dat nodig is. U bespaart elk jaar geld wanneer u de aircotechnicus niet langer hoeft te betalen voor een kanaalreiniging om alle onzuiverheden te verwijderen die zich in het kanaal hebben genesteld. Het nieuwe mini-split aircosysteem circuleert de geconditioneerde lucht geruisloos zonder dat er een kanaalsysteem nodig is.

Mini split airco 2022 - Mini split airco airco van izi cool

Mini split airco