Monobloc airconditioner: 5 voordelen | IZI Cool airco kopen

Een IZI Cool monobloc airconditioner kopen? Koele airco lucht in de zomer en verwarming in de winter dankzij de unieke monobloc airco’s zonder buitenunit van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool Monoblock Airco modellen & prijzen? JA:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Bent u op zoek naar een manier om de temperatuur in uw woon- of werkruimte gelijkmatig te houden? Een monobloc airconditioner is een airconditioner zonder aparte buiteneenheid. Zowel een binnen- als een buitenunit bevinden zich in de unit. Dit is handig als u de temperatuur wilt regelen in een ruimte waar geen buitenunit kan worden geïnstalleerd. En zo biedt een monobloc airconditioner nog meer voordelen. De voordelen van een monobloc airconditioner zijn:

1. Een monobloc airconditioner is energie-efficiënt

Een monobloc airconditioner kan worden gebruikt om een ruimte te verwarmen of te koelen. Afhankelijk van of u kiest voor een stationaire of mobiele monobloc airconditioner, kunt u dit na elkaar of tegelijkertijd doen. Veel monobloc airconditioners hebben een ingebouwde thermostaat die precies controleert hoeveel warmte of koude een kamer nodig heeft. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken of de kamer wel de juiste temperatuur heeft. Dankzij de thermostaat is een monobloc airconditioner energiezuinig en werkt hij zeer snel. Het toestel is ook uitgerust met een afstandsbediening om de temperatuur te regelen.

2. Keuze tussen een vaste of mobiele monobloc airconditioner.

Een monobloc-airconditioner is zowel in vaste als in mobiele uitvoering verkrijgbaar. Hebt u verschillende kamers in uw huis die u wilt verwarmen of koelen? In dat geval is een mobiele monobloc airconditioner de beste keuze. Dankzij de wieltjes aan de onderkant van het toestel is het gemakkelijk te verplaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld ’s ochtends het mobiele Monoblock gewoon in uw werkkamer opstellen en aan de slag gaan. En ’s avonds, breng het naar je slaapkamer zodat je een goede nachtrust krijgt. Wilt u meerdere kamers tegelijk verwarmen of koelen? Dit is mogelijk met een vaste monoblok-airconditioner. In de meeste gevallen wordt een permanent geïnstalleerde airconditioner door een gespecialiseerd bedrijf aan de muur gemonteerd. Dit gaat uiteraard gepaard met extra kosten. Een mobiele monoblok-airconditioner hoeft niet aan de muur te worden bevestigd. Er zijn geen specialisten nodig. Dit bespaart kosten.

3. Een monobloc airconditioner heeft geen buitenunit nodig.

Een monobloc airconditioner heeft geen aparte buitenunit nodig. Dit is erg praktisch als je:

– U heeft geen ruimte voor een buitenunit

– Je wilt je gevel vrij houden

– U wilt geen lawaai op uw buitenmuur

Monoblok airco units zijn daarom zeer geschikt voor gebouwen waar u de buitenmuur vrij wilt houden, bijv:

– Monumentale gebouwen
– appartementen
– Kantoorgebouwen
– Appartementsgebouwen
– Vakantiehuizen
– Woonboten
– Caravans
– Hotels en hostels
– Winkels

Een mobiele monobloc-airconditioner heeft een uitlaatslang naar buiten nodig om de (warme) lucht af te voeren. Om een open raam te voorkomen, kunt u een raamafdichting gebruiken. Een permanent geïnstalleerde monobloc-airconditioner heeft geen uitlaatslang nodig. Een permanent geïnstalleerde airconditioner wordt gewoonlijk aan de muur bevestigd. Een of twee roosters laten de warmte naar buiten ontsnappen. 4.

4. Een monobloc airconditioner vergt weinig ruimte en onderhoud.

Een ander voordeel van een stationaire en een mobiele monobloc airconditioner is dat de compacte unit weinig ruimte inneemt. Een vaste airconditioner wordt aan de muur of het plafond bevestigd en neemt weinig ruimte in. De enige voorwaarde voor een mobiele monobloc-airconditioner is dat u de unit in een open ruimte plaatst. Zet uw kast of bank dus niet voor de airconditioner. Zo kan hij zijn werk optimaal doen en blijft de temperatuur op het juiste niveau. Een praktische bijkomstigheid is dat de airconditioner gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud. De filters hoeven slechts eenmaal per jaar te worden gereinigd. Om de airconditioner nog onopvallender te maken, kiest u een monoblok airconditioner met een aantrekkelijk design. Op die manier kan het naadloos opgaan in de stijl van uw huis.

5. Een gezond binnenklimaat met een monobloc airconditioner

Naast zijn energiebesparende eigenschappen heeft een monobloc airconditioner ook een positief effect op het binnenklimaat. Hoge vochtigheid leidt tot schimmelgroei. Schimmel (vooral zwarte schimmel) geeft de kamer een lelijke aanblik. Ze zijn ook slecht voor je gezondheid. Als de luchtvochtigheid in uw woon- of werkomgeving hoger is dan 50%, is dat al schadelijk voor uw longen. Dit verhoogt de kans dat u allergieën ontwikkelt. Bovendien ontwikkelen bacteriën, virussen en stofmijten zich wanneer de luchtvochtigheid stijgt tot 70-80%. Aangezien de ingebouwde thermostaat in de monobloc airconditioner de temperatuur nauwkeurig handhaaft, wordt de lucht in de kamer ontvochtigd. Dit zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

airco zonder buitenunit prijs IZI Cool