Monoblock airco of airco zonder buitenunit

IZI Cool monoblock airco of airco zonder buitenunit kopen? Een monoblock airco of airco zonder buitenunit zorgt in de zomer voor gekoelde lucht en in de winter voor warme lucht.

Heb je interesse in een IZI Cool monoblock airco? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand kader:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Monoblock airco of airco zonder buitenunit
Monoblock airco of airco zonder buitenunit

Monoblock airco of airco zonder buitenunit

Ontdek de types en voordelen van monoblock airco’s. Een monoblock airco is een airco zonder buiteneenheid. Airco’s zonder buiteneenheid zijn vooral populair als mobiele airco’s, maar ze zijn ook verkrijgbaar als stationaire modellen. Een monoblock airco is een aangenaam alternatief als u geen buitenunit in uw huis of flat kunt of mag installeren. Qua grootte en uiterlijk lijken de modellen een beetje op een radiator. Hieronder kunt u alles lezen over de verschillende modellen, hoe ze werken, de voor- en nadelen, de werking en de prijzen van monoblock airco’s.

Monoblock airco of airco zonder buitenunit 2023 - Monoblock airco of airco zonder buitenunit monoblock airco

Monoblock airco of airco zonder buitenunit

Soorten monoblock airco’s

Vaste monoblock airco

Een vaste airco zonder buitenunit is verkrijgbaar in verschillende modellen, namelijk plafondmontage, wandmontage of vloermontage. Monoblok-airco’s moeten op een buitenmuur worden geïnstalleerd. In plaats van een opvallende buitenunit zijn er slechts twee roosters zichtbaar aan de buitenkant van het gebouw. Via deze roosters wordt warme lucht afgezogen en frisse lucht aangezogen. Het koelvermogen van een vast geïnstalleerde monoblock airco is groter dan dat van een mobiel model. De efficiënte werking van een vaste airco verhoogt het comfort in het gebouw.

Mobiele monoblock airco

Een mobiele airco zonder buitenunit kan overal worden geplaatst. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u elke ruimte kunt koelen op het tijdstip van uw keuze. De aankoopprijs van een mobiele monoblock-airco is veel lager dan die van een vast geïnstalleerde monoblock-airco. Er zijn geen extra installatiekosten en de inbedrijfstelling is zeer eenvoudig.

Een mobiele monoblock-airco moet zijn warme lucht via een uitlaatslang naar buiten kunnen afvoeren. Deze slang, met een diameter van ongeveer 13 cm, moet door een deur, raam of muurrooster naar buiten kunnen. Warme lucht kan echter ook via deze openingen de flat weer binnendringen. Dit maakt een mobiele monoblock airco minder efficiënt dan een stationair model.

Hoe werkt een monoblock airco?

Een monoblock airco zuigt de warme lucht uit de kamer. Deze warme lucht stroomt door een warmtewisselaar, waar een koelmiddel doorheen stroomt. Een compressor zorgt ervoor dat het koelmiddel door het airconditioningsysteem stroomt. Het middel verdampt en produceert koele lucht. Een ventilator blaast deze koele lucht de kamer in. De koelvloeistof gaat door een condensator en geeft vervolgens zijn warmte af via een luchtkanaal. De koelvloeistof wordt dan weer vloeibaar en het proces kan weer van voren af aan beginnen.

De voordelen van een monoblock airco

– De installatie is betrekkelijk eenvoudig omdat het om één enkele eenheid gaat. Het koppelen van meerdere units (zoals bij splitsystemen met meerdere binnenunits) is geen probleem.

– Minder duur dan een split-systeem met één buitenunit en één of meer binnenunits. Aangezien de installatie minder tijd- en arbeidsintensief is, zijn de kosten lager.

– Als u kiest voor een monoblock-airco voor wand- of plafondmontage, hebt u geen last van een unit die in de weg zit

– Een airco met een aantrekkelijk design voegt zowel een functionele als een esthetische waarde toe aan de ruimte

– Er is geen buitenunit zichtbaar aan de buitenkant van het huis. De enige zichtbare delen zijn de twee ventilatieroosters voor het afzuigen van de warme lucht en het toevoeren van de verse lucht

De nadelen van een monoblock airco

– Een airco zonder buitenunit moet tegen een buitenmuur worden geïnstalleerd. De lucht kan en mag langs deze buitenwand naar buiten worden geblazen. Een monoblock-airco is in dit opzicht minder flexibel dan een split-airco

– Bij de mobiele versie kan de afvoerpijp wat onpraktisch zijn. De pijp moet buiten door een raam, deur of muurrooster kunnen worden gehangen om de warme lucht te kunnen afvoeren. Dit komt de efficiëntie niet ten goede, aangezien de warme lucht langs dezelfde weg terug het huis in kan stromen.

– De werking is minder geschikt voor grote ruimten

– De buitenunit van een airco is het onderdeel dat meestal het meeste lawaai maakt. Bij een monoblock-airco bevindt de koelmotor zich in dezelfde eenheid in het huis, wat resulteert in een hoger geluidsniveau.

Installatie van een monoblock airco

Een mobiele monoblock airco kan gemakkelijk bijna overal worden geïnstalleerd. Bij een permanent geïnstalleerde monoblock-airco zijn er echter een aantal aspecten die vóór de installatie in aanmerking moeten worden genomen. De muur of het plafond moet sterk genoeg zijn om de airco te dragen. Het toestel moet dicht bij een buitenmuur worden geplaatst, zodat de airco zijn warmte via slangen aan de buitenlucht kan afgeven.

De luchtstroom mag niet worden belemmerd, b.v. door meubilair en gordijnen aan de binnenzijde en door planten en luiken aan de buitenzijde. De monoblock airco mag niet in direct zonlicht of te dicht bij een warmtebron worden geplaatst. De eenheid moet dan veel meer energie gebruiken om de warmte te verwerken.

Hoe bedien ik een monoblock airco?

Een monoblock-airco kan worden bediend op het apparaat zelf of via een afstandsbediening. Sommige fabrikanten bieden modellen aan die kunnen worden bediend via een app op uw smartphone. Vaste monoblock airco’s kunnen worden aangesloten op een thermostaat. Op die manier kan de temperatuur in een kamer gedurende een bepaalde periode van de dag automatisch worden ingesteld.

Prijs van een monoblock airco

De prijs van een airco zonder buitenunit hangt af van een aantal factoren, zoals het merk, het type constructie, de vereiste capaciteit en de toegankelijkheid van de plaats waar de unit staat. De prijs van een monoblock-airco inclusief installatie ligt tussen 2.500 en 5.000 euro. Is de airco geïnstalleerd in een particulier huis dat meer dan 10 jaar oud is? Dan betaalt u slechts 6% in plaats van 21% BTW op arbeid en materialen.

Werken met een geregistreerde aannemer is hier een eerste vereiste. De instapprijzen voor een mobiele monoblock-airco zijn laag. De prijzen voor de luxere modellen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Met een mobiele monoblock-airco hoeft u hem alleen maar aan te sluiten en zijn er geen extra installatiekosten.

Monoblock airco of airco zonder buitenunit 2023 - Monoblock airco of airco zonder buitenunit airco zonder buitenunit

Monoblock airco of airco zonder buitenunit

8 Voordelen van een monoblock airco of een airco zonder buitenunit

Het regelen van de temperatuur in uw huis is een belangrijk onderdeel van uw dagelijks comfort, maar uw huidige airco kan meer kwaad dan goed doen. Verouderde en inefficiënte units kunnen ervoor zorgen dat u in vlammen opgaat tijdens de hete zomermaanden die voor de deur staan. Als u besloten hebt uw koelsysteem te upgraden, krijgt u te maken met een aantal opties die u een beetje in verwarring kunnen brengen. U moet ervoor zorgen dat u de verschillende opties onderzoekt, zodat u degene kunt vinden die voor u geschikt is.

Een van de beste opties zijn airco’s. Deze eenheden bestaan al enige tijd, maar ze worden vaak genegeerd. Maar als je deze eenheden weglaat, kun je een geweldige kans missen. Hieronder vindt u enkele voordelen van airco’s zonder buiteneenheid – monoblock airco’s – om u te helpen beslissen of een airco geschikt is voor u.

1. bespaar geld met een monoblock airco

Het huis koelen in een hete zomer kan een grote aanslag zijn op de portemonnee, en in plaats van te betalen voor een spannende strandvakantie, ziet u uw euro’s het raam uitgaan. De energieprijzen stijgen van jaar tot jaar en het einde van uw facturen is nog niet in zicht. Een van de belangrijkste factoren in deze kosten is de inefficiëntie van uw huidige unit. Met een opgewaardeerde airco kunt u uw maandelijkse kosten aanzienlijk verlagen. Aangezien ze aanzienlijk minder energie verbruiken, zullen uw facturen drastisch dalen aangezien u naar verluidt 20-30 procent per maand kunt besparen door over te schakelen op een airco.

2. beter voor het milieu

De hogere efficiëntie van deze units helpt ook uw koolstofvoetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Units kunnen strategisch worden geplaatst in meerdere kamers, en elke unit kan onafhankelijk werken. Zo kunt u units in een bepaalde kamer laten werken zonder ook andere kamers te moeten koelen die u niet wilt koelen. Dit vermindert het energieverbruik in het hele huis, wat de impact op het milieu vermindert en u op zijn beurt geld bespaart. Alle componenten verbruiken ook aanzienlijk minder energie dan hun conventionele tegenhangers. Dit is één kleine stap die u kunt zetten om de toekomst van onze planeet te beschermen.

3. meer comfort met een monoblock airco

Wanneer u een airco installeert, hebt u de volledige controle over waar u deze wilt plaatsen en hoeveel units u nodig hebt. U kunt het overal in uw huis plaatsen zonder grote vernielingen. Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt, hebben verschillende delen van uw huis verschillende temperaturen. Terwijl het in de ene kamer het grootste deel van de tijd koud is, kan het in een andere kamer constant vochtig zijn. Daarom heeft uw huis meer dan één alles-in-één systeem nodig. Met deze toestellen kunt u ze in warme kamers plaatsen om de temperatuur beter te regelen.

4. aan ieders temperatuurbehoefte te voldoen

In uw familie zijn er waarschijnlijk verschillende meningen over hoe koud of warm uw huis moet zijn. Vaak heb jij het warm terwijl een ander familielid in een deken ligt te bevriezen. Dit kan uiterst problematisch zijn als uw koeleenheid de temperatuur van het hele huis moet wijzigen. Met airco’s kunt u de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk instellen, waardoor iedereen tevreden blijft en u ruzie door onaangename temperaturen kunt voorkomen.

5. Stille werking van een monoblock airco

Veel opties kunnen lawaaierig en hinderlijk zijn, waardoor u zich thuis niet kunt ontspannen of werken. Ze kunnen ook uw vermogen om gezond te slapen belemmeren en u de hele nacht wakker houden omdat ze aan en uit gaan. Omdat de hoofdcomponenten van een kanaalloze airco zich buiten uw huis bevinden, vindt een groot deel van de werking plaats buiten uw woonruimte, waar u het niet hoeft te horen. U merkt waarschijnlijk niet eens dat het apparaat aan staat, terwijl u nog steeds van de gekoelde lucht geniet.

6. airco’s vereisen weinig installatie

Deze draadloze airco’s vergen weinig tijd of werk om in uw huis te installeren, en een aannemer kan de klus in veel minder tijd klaren dan een traditioneel model. Grote kanaalopties vereisen een aanzienlijke verstoring van uw huis, verstoren uw dagelijkse routine en kunnen meerdere weken in beslag nemen. De installatie van leidingen vereist soms het openen van muren en het doorstaan van het hele vernietigings- en reparatieproces. Aan de andere kant nemen kanaalloze airco’s veel minder tijd in beslag om te installeren en vereisen ze weinig aanpassingen aan uw huis. Je zou binnen een dag een nieuw systeem kunnen hebben.

7. verwarming met een monoblock airco

Wanneer u uw huidige systeem vervangt door deze nieuwe units, vervangt u niet alleen uw airco, maar ook uw verwarmingssysteem. Alle voordelen van persoonlijke controle, efficiëntie en comfort gelden ook voor het verwarmen van uw huis, dankzij een airco met verwarming. Met een airco met verwarming bespaart u niet alleen aanzienlijk op elektriciteitskosten in de zomer, maar ook op verwarmingskosten wanneer het kouder wordt. Een airco-verwarming is een echte all-round oplossing die u het hele jaar door helpt.

8. verbetering van de luchtkwaliteit

De kwaliteit van de lucht in uw huis is een andere belangrijke factor voor het comfort van uw leefruimte, en een slechte luchtkwaliteit kan een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid van uw gezin. Onzichtbare deeltjes die in uw huis zweven, kunnen allergieën verergeren, ademhalingsproblemen verergeren en ziekten verspreiden. De meeste conventionele kanalensystemen werken de verspreiding van deze problemen in de hand en moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze te voorkomen.

Deze regelmatige schoonmaakbeurten kunnen duur en tijdrovend zijn. De uitgebreide filtratie in ductless systemen kan een aanzienlijk aantal in de lucht zwevende deeltjes elimineren die momenteel de luchtkwaliteit in uw huis aantasten. Plus, deze units zijn veel makkelijker schoon te houden.

Monoblock airco of airco zonder buitenunit

Een monoblock airco kopen

Uw koelsysteem is een belangrijk onderdeel van het comfort van uw huis, en er zijn veel opties die u kunt overwegen. Er is een breed scala van verschillende soorten ductless airco’s, en u moet de tijd nemen om de beschikbare opties te bekijken. U wilt niet iets missen dat u kan helpen. Hoewel deze specifieke systemen vaak over het hoofd worden gezien, zullen de volgende voordelen van monoblock airco’s u laten zien waarom u ze niet als een haalbare optie mag negeren.

Een nieuwe airco kopen zonder buitenunit

Nu de winter overgaat in de lente, is het die speciale tijd van het jaar waarin iedereen zijn ramen openzet om wat frisse lucht binnen te laten. Afhankelijk van het klimaat in uw woonplaats, kan het al zo warm zijn dat het aanvoelt als zomer. Dat betekent dat het tijd is om de airco aan te zetten en zijn werk te laten doen…toch? Als de airco sinds vorige zomer niet is aangeraakt, denk er dan niet aan om hem nu weer aan te zetten. Hier is waarom.

Als de zomer komt, is het hoogseizoen voor airconditioning technici. Het is veel moeilijker om onderhoud of een afstelling voor uw airco te plannen, vooral als u hem pas in de zomer aanzet en dan ontdekt dat er iets mis is. De lente daarentegen is een van de vrije seizoenen in ons land, zodat u alle gelegenheid en tijd hebt om uw airco te onderhouden, wat die ook moge zijn. Daarom is het belangrijk om uw airco nu te controleren in plaats van later.

Een nieuwe airco kopen zonder een buitenunit die koelt en verwarmt

Laten we het nu hebben over de top vijf waarschuwingssignalen om een nieuwe airco te kopen.

1. slechte luchtstroom van de airco

Lucht die de ruimte nauwelijks koelt of slecht verdeeld aanvoelt, is een van de belangrijkste tekenen dat een airco aan vervanging toe is. Dit is meestal te wijten aan de compressor of de leidingen van de airco. De compressor kan aan het eind van zijn levensduur zijn, of de luchtkanalen kunnen verstopt zijn met iets. Net zo erg als een zwakke of geen luchtstroom is een warme luchtstroom.

Uw airco moet geen warme lucht uitblazen, dat is de taak van uw oven. Warme lucht die uit de airco komt betekent meestal dat er een probleem is met de compressor of dat de koelvloeistof bijna op is. Deze symptomen kunnen ook betekenen dat er helemaal geen koele lucht is; beide zijn een reden tot bezorgdheid.

2. vreemde geluiden uit de airco

Een werkende airco moet met een minimum aan lawaai werken; een lage brom is wat u het meest hoort van een gezonde airco. Geluiden zoals kloppen, zeuren, luid zoemen (luider dan gewoonlijk) en kreunen zijn dus een reden tot bezorgdheid en, afhankelijk van de oorzaak, een teken voor een nieuwe airco. Anders kan het aanhouden van deze geluiden ertoe leiden dat in de zomermaanden een nieuwe airco moet worden gekocht en geïnstalleerd, wat nog duurder kan uitvallen.

3. airco met slechte geuren

De binnenlucht na het inschakelen van uw airco mag nooit een slechte of onaangename geur hebben. Als u iets ruikt zoals brandend of smeltend plastic of brandend haar, of als u een vieze geur ruikt die u niet kunt identificeren, kan het te maken hebben met uw airco. Er kan zich te veel stof en vet rond de compressor hebben opgehoopt, of er kunnen verontreinigingen in de luchtkanalen en ventilatie zitten die u niet kunt zien.

In het ergste geval, als u een brandlucht waarneemt, kan dit betekenen dat de elektrische aansluitingen kortgesloten zijn of zijn geweest. Als dat de geur is, stop dan onmiddellijk met uw werk en zet de airco uit. Schakel een vakman in en meld de stank aan hem; hij kan misschien beter bepalen welk probleem de stank heeft veroorzaakt.

4. airco met lekken

Geen enkele airco zou moeten lekken! De koelvloeistof is nodig om de condensator zijn koelfunctie naar behoren te laten vervullen. Dit kan betekenen dat de condensor, die wordt gebruikt om de koelvloeistof te verdampen en in de lucht af te geven om de temperatuur te verlagen, overstroomt. Vocht op de bovenkant van de airco (d.w.z. dat hij zweet) kan ook wijzen op een vochtprobleem. 

5. de airco draait de hele tijd

Een perfect gedimensioneerde airco zou nooit constant moeten draaien om zijn koelfunctie uit te oefenen. Als dit bij u het geval is, betekent dit meestal dat de kamer te groot is voor de airco of dat de unit zelf te klein is. Het kan ook betekenen dat de airco te oud wordt en moet worden vervangen. Een ander teken dat de airco te groot of te klein is om zijn werk naar behoren te doen, is als hij een tijdje loopt en dan uitschakelt, ook al is de kamer in kwestie nog steeds erg warm.

Monoblock airco of airco zonder buitenunit 2023 - Monoblock airco of airco zonder buitenunit airco die koelt en verwarmt

Monoblock airco of airco zonder buitenunit