Verwarmen met airco

Wist je dat je ook kan verwarmen met airco? Een airco met verwarming kunt u geld besparen. Ontdek dus zeker de airco’s met verwarming van IZI Cool.

Heb je interesse? Dan kan je via onderstaand kader snel en eenvoudig je gepersonaliseerde prijsofferte aanvragen:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Verwarmen met airco
Verwarmen met airco

Verwarming met airco

Wat is een airco met verwarming? De meesten van ons beschouwen verwarming en koeling als vanzelfsprekend. Wij verwachten dat verwarming ons warm houdt in de winter en airco ons koel houdt in de zomer. Met één systeem dat beide regelt, kunt u geld besparen en een beter gecontroleerde temperatuur in uw omgeving bereiken.

Verwarmen met airco 2022 - Verwarmen met airco verwarming

Verwarmen met airco

Werkt airco samen met verwarming?

Als uw huis is uitgerust met centrale airco, stromen warme en koude lucht door dezelfde kanalen. Wanneer een airco of verwarming stuk gaat, is dat meestal te wijten aan een van de drie hoofdonderdelen. De meeste systemen gebruiken elektriciteit als belangrijkste energiebron.

Voordelen van verwarming met airco

Airconditioning met verwarming biedt een aantal voordelen voor u en uw huis. De belangrijkste voordelen van airco met verwarming zijn

Comfort

Airconditioning met verwarming zorgt voor een hoog comfortniveau door zowel in de zomer als in de winter een constante temperatuur te garanderen.

Programmeerbare thermostaten

Alle types airco’s met verwarming zijn uitgerust met programmeerbare thermostaten. Dit is een van de belangrijkste elementen van het systeem. Door het systeem te programmeren, kunt u genieten van een comfortabeler en koeler klimaat door de warme of koele lucht naar behoefte aan te passen.

Superieure luchtstroom

De motoren die in deze units worden gebruikt, zorgen voor een hoogwaardige en gelijkmatige luchtstroom in het hele huis of in specifieke kamers. Niet alleen verbetert het de luchtcirculatie, maar het kan ook helpen onzuiverheden uit de lucht te verwijderen en schimmel- of vochtvorming in kamers te voorkomen.

De stilte van airco

Dankzij de moderne technologie en het gebruik van kanalen in de systemen en geavanceerde motoren in de units, is het lawaai dat zij produceren zo goed als onbestaande. Dit betekent dat u kunt genieten van rust en stilte terwijl u uw huis verwarmt of koelt.

Effect op het milieu

Moderne toestellen en systemen die gebruik maken van gecombineerde verwarming en koeling zijn energie-efficiënter.

Langere levensduur

Omdat hoogrendementssystemen gebruik maken van een aan/uit-systeem, worden de systemen niet zo vaak gebruikt. Dit betekent dat ze minder vaak gerepareerd hoeven te worden en langer meegaan dan andere systemen.l

Koopt u een airco met verwarming?

Er komt een tijd dat alle verwarmingssystemen of airco’s aan vervanging toe zijn. Of u moet overschakelen op een airco met verwarming hangt af van hoeveel u uw huis verwarmt of koelt gedurende het jaar.

Bespaar geld met een airco met verwarming

Hoewel de meeste gebouwen, vooral bedrijfsgebouwen, al zijn uitgerust met centrale warmwaterverwarming en radiatoren, kan de vooruitgang in de moderne technologie en energie-efficiëntie u geld besparen door af te stappen van de traditionele verwarmingssystemen. Een airco gebruiken om gebouwen te verwarmen kan helpen. Verwarmingsairco’s zijn een van de meest efficiënte manieren om een ruimte te verwarmen, en ze kunnen u ook helpen aanzienlijk meer geld te besparen op de bedrijfskosten gedurende hun levensduur dan een centraal verwarmingssysteem. De installatie van een airco is meestal duurder, maar het geld dat u op lange termijn kunt besparen, is het waard.

Als u gebruik maakt van elektrische verwarming, zijn de kostenbesparingen nog groter, aangezien een elektrische kachel van 1 kilowatt 1 kilowatt elektriciteit nodig heeft om 1 kilowatt warmte te produceren. Als u airco met verwarming gebruikt, krijgt u 6 kilowatt warmte voor slechts 1 kilowatt elektriciteit. Dit is een enorme kostenbesparing en mag niet over het hoofd worden gezien als het gaat om het verwarmen van uw huis of pand. Als u een huis hebt dat is uitgerust met een elektrisch luchtgordijn, kunt u veel geld besparen op de warmte die u met dit systeem wegpompt, en moet u echt overwegen over te schakelen op airco met verwarming. Overschakelen op airco met verwarming brengt een hele reeks voordelen met zich mee, niet alleen het besparen van geld op de stookkosten van onroerend goed.  Maar ook dat airco nuttig is voor de hete zomermaanden, vooral in een commerciële omgeving waar het belangrijk is dat uw werknemers koel en comfortabel kunnen werken.

Verwarmen met een airco

De meeste airco’s zijn tegenwoordig uitgerust met warmtepompen, wat betekent dat ze kunnen verwarmen en koelen. Dit is nog doeltreffender geworden met R32- en R410a-gas, dat een hogere druk heeft en de juiste verwarmingseigenschappen om meer warmte te produceren. Airco’s zijn tegenwoordig verbazingwekkend efficiënt: sommige fabrikanten van airco’s produceren 6 keer de input, gewoonlijk COP genoemd.

Technisch gezien produceert de airco warmte via een omgekeerde cyclus. De condensor (buitenbatterij) wordt de verdamper, die warmte aan de buitenlucht onttrekt en vervolgens koude lucht uit de batterij blaast. De verdamper (binnenste warmtewisselaar) neemt dan de koude uit de binnenlucht en blaast warmte in de kamer. Airco’s zijn veruit de meest efficiënte manier van verwarmen.

Airconditioning met verwarming

Luchtverhitters/warmtepompen, die steeds populairder worden, zijn ideaal voor het verwarmen van ruimten waar reeds watersystemen zoals radiatoren aanwezig zijn. Zij werken volgens hetzelfde principe als airco’s en koelsystemen, maar over het algemeen wordt de warmtepomp gebruikt om warmte van lucht naar water over te brengen, terwijl airco’s van lucht naar lucht werken. Door de energie die zich in de buitenlucht bevindt om te zetten en te gebruiken voor een rendabele verwarming, hebben we de doeltreffendheid van de airco en het feit dat zij een toegevoegde waarde aan de energie geeft, reeds vastgesteld.

Ga nog een stap verder en overweeg het gebruik van airco’s die werken op elektriciteit uit een hernieuwbare energiebron zoals wind, biomassa, zonne-energie of getijdenenergie en u zou een koolstofvrij verwarmingssysteem kunnen hebben. Een ander voordeel van luchtverwarmers is het installatiegemak en de flexibiliteit van het ontwerp.

Airconditioning met warmtepomp

Bij conventionele elektrische verwarmingssystemen levert 1 kW ingangsenergie minder dan 1 kW uitgangsenergie of warmte op. Bij luchtverwarming wordt elke 1 kW ingangsenergie omgezet in een gemiddelde van 3,6 kW uitgangsenergie of warmte. Dit maakt hem meer dan drie keer zo efficiënt als conventionele boilers en een natuurlijke keuze voor kosteneffectieve verwarming en warm water. De prestatiecoëfficiënt (COP) van een airco is de verhouding tussen de afgegeven warmte en het verbruikte vermogen. De moderne airco- en verwarmingstechnologie die in dit voorbeeld wordt gebruikt, heeft een seizoensgebonden COP van 3,6.

Airconditioning met verwarming kopen

Als het gaat om het verwarmen van een huis, is een hoger rendement zeer wenselijk. Daarom kiezen velen voor de installatie van een airco met een buitenunit voor verwarming, ook wel mini-split airco’s genoemd. Verwarmingssystemen met luchtkanalen, zoals die in de meeste woningen en bedrijven worden gebruikt, kunnen voortdurend energie verliezen door de manier waarop de warmte door het huis wordt verdeeld. Omgekeerd kunnen mini-split airco’s het warmte- en energieverlies van kanaalsystemen aanzienlijk beperken.

Bovendien bieden mini-splits met warmtepompen een eenvoudige installatie en andere geweldige kenmerken. Hoewel mini-splits met warmtepompen ideaal kunnen zijn als het gaat om extra functies, hebben dergelijke systemen ook enkele nadelen. Daartoe behoren hogere initiële kosten, die een belemmering kunnen vormen wanneer de begrotingen krap zijn. De volgende informatie kan huiseigenaars helpen beslissen of een mini-split airco geschikt is voor hen.

Verwarmen met airco 2022 - Verwarmen met airco airco met verwarming

Verwarmen met airco

Mini-split airco met verwarming

Voor woningen die al een niet-geleidend verwarmingssysteem hebben, zijn mini-splitsystemen een goede optie om de bestaande verwarmingselementen aan te vullen. Airco’s met verwarming vereisen bijvoorbeeld een hydronicasysteem (zoals waterverwarmers) of maken gebruik van ruimteverwarmingsmethoden (die warmte genereren via paraffine of propaan). Mini-splits zijn ideaal wanneer een huis wordt uitgebreid. Het verlengen van bestaande leidingen kan in sommige situaties echter problematisch zijn.

Minisplitsystemen bestaan uit twee hoofdcomponenten. Een compressor of condensor bevindt zich buiten het huis, terwijl een ventilatie-eenheid binnen het huis is gemonteerd. Deze afzonderlijke componenten zijn met elkaar verbonden door een leiding bestaande uit een voedingskabel, een condensafvoer, een koelmiddel- en een zuigslang. Als er meerdere airco’s zijn, heeft elke eenheid een corresponderende thermostaat. Dit is nuttig om de luchttemperatuur te regelen in elke kamer waar de airco is geïnstalleerd.

5 Voordelen van airco’s met verwarming

Van een betere energie-efficiëntie tot een minder ingewikkelde installatie: minisplit airco’s bieden huiseigenaars een aantal voordelen:

1. betere verwarming van afzonderlijke kamers

Als het gaat om het adequaat verwarmen van afzonderlijke kamers of zones in een woning, zijn mini-splits met warmtepompen zeer effectief. Deze efficiëntie is te danken aan de individuele airco’s die in een bepaalde kamer of zone van het huis worden geplaatst. Deze airco’s met verwarming kunnen worden ingesteld om alleen de kamers te verwarmen die op dat moment worden gebruikt, in tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden waarbij de warmte gelijkmatig door het huis wordt verdeeld.

In de meeste gevallen heeft het verbeteren van de isolatie van een woning invloed op de algehele efficiëntie van de individuele airco. Dit kan huiseigenaren het hele jaar door aanzienlijke energiekosten besparen.

2. flexibiliteit: plaatsingsmogelijkheden

Met mini-splits is het veel eenvoudiger om de bestaande installatie te onderhouden. Dit komt omdat airco’s een reeks plaatsingsmogelijkheden bieden die niet altijd beschikbaar zijn bij de installatie van andere soorten hulpsystemen. Luchtbehandelingskasten kunnen aan de wand worden gemonteerd, aan het plafond worden gehangen of zelfs in een verlaagd plafond worden ingebouwd. Er is ook de mogelijkheid van staande modellen, wat in bepaalde omstandigheden voordelig kan zijn.

3. eenvoudige installatie

Iedereen die ooit een pijpuitbreiding heeft gedaan weet hoe moeilijk het kan zijn. De installatie van een mini-split systeem binnenshuis daarentegen is een uiterst stressvrij proces. De verbinding van buiten- en binnencomponenten kan worden gemaakt met een gat van 0,75 cm, wat veel minder ingrijpend is dan andere systemen. Aangezien de leidingen in verschillende lengtes verkrijgbaar zijn, kunnen de buitenunits tot op 15 m afstand van de binnenverdamper worden geplaatst. Dit vergroot de onopvallende plaatsingsmogelijkheden voor de buitencomponenten.

4. Verbeterde energie-efficiëntie

Inefficiënt energiegebruik is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kan ook de energiefactuur aanzienlijk doen stijgen. Het is bekend dat pijpen energie verliezen door hun ontwerp, waarbij tot 30% van de opgewekte warmte verloren gaat tijdens de reis door de pijpen. Aangezien mini-split airco’s geen leidingen nodig hebben om de warmte door het huis te verspreiden, hebben ze niet te kampen met hetzelfde energieverlies.

5. mogelijkheid tot aanpassing

Een andere geweldige eigenschap van mini-splitsystemen is de mogelijkheid om ze aan te passen. De meeste systemen zijn voorzien van timers en ingebouwde slaapfuncties, zodat huiseigenaren meer controle hebben over wanneer en hoe ze hun huis verwarmen. Conventionele verwarmingssystemen kunnen meestal niet op maat worden gemaakt, wat kan leiden tot onnodige kosten en een minder efficiënt energiegebruik.

Nadelen van airco’s met verwarming

De voordelen van mini-split warmtepompen zijn onder meer een eenvoudigere installatie, een betere energie-efficiëntie en flexibele installatiemogelijkheden. Deze systemen hebben echter ook een aantal nadelen. In veel gevallen moet de huiseigenaar beslissen welk type verwarmingssysteem het meest zinvol is in termen van het aantal kamers, de capaciteit van die kamers en de BTU-output van de airco. Hoewel mini-split airco’s over het algemeen lagere verwarmingskosten hebben, is de aanvankelijke installatie meestal duurder. In sommige gevallen zijn er stimulansen of kortingen voor wie geïnteresseerd is in airco’s met verwarming omdat ze milieuvriendelijker zijn.

Een ander nadeel van mini-split systemen is de installatie. De installatie van airco’s met verwarming hangt af van de juiste plaatsing, en in veel gevallen vereist dit de hulp van professionals. Dit komt omdat een verkeerd geplaatste airco een storing kan veroorzaken die bekend staat als “kortsluiting”. Wanneer dit gebeurt, wordt energie minder efficiënt gebruikt, wat een van de grote voordelen van dergelijke systemen is.

In sommige gebieden kan het moeilijk zijn om vakmensen met de juiste ervaring te vinden, wat de installatiekosten kan opdrijven. Een klein probleempje heeft te maken met de esthetiek. Veel huiseigenaren vinden het uiterlijk van luchtbehandelingskasten onaantrekkelijk, vooral in vergelijking met ingebouwde centrale verwarmingssystemen. De plaatsing van buitenriolering is een ander veel voorkomend probleem, waarbij sommige huiseigenaren kiezen voor traditionele systemen omdat zij dergelijke voorzieningen aantrekkelijk vinden.

Airco met verwarming kopen bij IZI Cool

De keuze van het juiste verwarmingssysteem voor uw woning is een belangrijke beslissing om zowel kostenbesparingen als een optimale functionaliteit te garanderen. Om de juiste beslissing te kunnen nemen, moet u daarom een volledig inzicht hebben in alle systeemkenmerken. Dit omvat alle beschikbare opties en de voor- en nadelen ervan. Met behulp van bovenstaande informatie kunnen huiseigenaren een weloverwogen beslissing nemen over verwarming-airco’s en hun plaats in hun huis. Kies IZI Cool

Verwarmen met een airco

Kun je geld besparen met een airco? In het kort, ja. Een airco bespaart geld wanneer hij wordt gebruikt om een gebouw te verwarmen. Wij hebben gemerkt dat steeds meer klanten hun airco’s gebruiken om hun gebouwen te verwarmen. Ook hebben veel potentiële klanten ons gevraagd om een offerte voor het installeren van nieuwe eenheden. Of het nu gaat om kleine bedrijven, kantoren, restaurants of hotels, het principe blijft hetzelfde: met airco kan geld worden bespaard. Dit komt ook vaker voor in particuliere huishoudens, dus het zou ook op u van toepassing kunnen zijn.

De meeste, zo niet alle, gebouwen hebben al centrale verwarming voor warm water en radiatoren. Maar dankzij de vooruitgang op het gebied van moderne technologie en energie-efficiëntie zullen de meeste eindgebruikers geld kunnen besparen door de meer traditionele natte verwarmingssystemen uit te schakelen en in plaats daarvan airco te gebruiken om hun gebouwen te verwarmen. Airconditioning is een van de meest efficiënte manieren om een ruimte te verwarmen en kan gedurende de levensduur ervan aanzienlijke besparingen opleveren in vergelijking met centrale verwarming.

Als u elektrisch zou verwarmen, zou de kostenbesparing nog groter zijn. Een elektrisch verwarmingstoestel heeft 1 kilowatt elektriciteit nodig om 1 kilowatt warmte te produceren, terwijl sommige van de krachtigere airco’s 6 kilowatt warmte kunnen produceren voor slechts 1 kilowatt elektriciteit. Dat is een enorme kostenbesparing die niet mag worden verwaarloosd wanneer u beslist hoe u uw gebouw wilt verwarmen.

Verwarmen en koelen met een airco

Er zijn werkelijk talrijke voordelen verbonden aan het overschakelen op een airco voor verwarming. Natuurlijk zijn luchtwarmtepompen en grondwarmtepompen nog efficiënter dan traditionele airco’s, maar in de zomermaanden heb je niet het voordeel van koeling, dus een airco is echt een oplossing om een aangename omgeving te creëren die niet te duur is. Of u nu geld wilt besparen op uw bedrijfskosten of uw traditionele systeem kapot is en aan vervanging toe is, wij denken dat een goed aircosysteem de oplossing kan zijn.

Verwarmen met airco 2022 - Verwarmen met airco airco die verwarmt

Verwarmen met airco