Waarom een airco kopen

Waarom een airco kopen een goed idee is? Omdat een airco tal van voordelen met zich meebrengt en dit zorgt ervoor dat een airco een uitstekende investering is. Een airco kopen doe je bovendien best bij IZI Cool, IZI Cool garandeert je namelijk airco’s van de beste kwaliteit. 

Vraag hieronder naar onze prijzen en modellen:

Airco prijzen & offerte aanvragen:

IZI Cool monoblock airco

Stap 1 van 2

Waarom een airco kopen
Waarom een airco kopen

Waarom een airco kopen?

De voordelen van een goede airco, zoals die van IZI Cool, maken het een investering die de moeite waard is:

Betere luchtkwaliteit met een airco

Airco’s circuleren en filteren de lucht en verwijderen verontreinigende stoffen en schimmels uit de lucht. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergie of astma, omdat het de irriterende stoffen die een aanval uitlokken, tot een minimum beperkt. Dit is echter alleen waar als uw systeem schoon wordt gehouden en de filters regelmatig worden vervangen. Anders kunnen airco’s juist bijdragen aan de luchtverontreiniging binnenshuis.

Minder insecten en parasieten

Filters houden ook insecten buiten en zijn veel effectiever dan een open raam. Insecten zijn vervelend, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie. Een van de voordelen van een goede airco is dat het ook helpt om huisdieren vrij van vlooien en teken te houden.

Efficiënter personeel

We kennen allemaal de mentale traagheid veroorzaakt door een te warme dag. Er is eigenlijk een wetenschappelijke basis voor. De energie die het lichaam verbruikt om af te koelen, ontneemt ons het vermogen om te denken en te redeneren. Wanneer kantoren van airco zijn voorzien, kunnen mensen beter werken en betere beslissingen nemen.

Koudere stemming

Het zijn niet alleen onze hersenen die lijden onder de hitte. Als het kwik stijgt, stijgt ook ons slechte humeur. In een online artikel wordt uitgelegd dat onze hersenen vertragen terwijl ons lichaam versnelt door de hartslag en de bloeddruk te verhogen. Dit alles leidt tot agressiever gedrag, dus een koele omgeving is de sleutel tot het bewaren van de vrede thuis, op het werk en in openbare gelegenheden.

Beter slapen met airco

Dezelfde lichamelijke veranderingen – hogere hartslag en bloeddruk – die ons kwaad maken, kunnen ook een rustige slaap bijna onmogelijk maken. De lichaamstemperatuur van een persoon is ook een cruciale factor bij het in slaap vallen en in slaap blijven. Een te warme of te koude kamer belemmert de natuurlijke temperatuurregeling, die volgens artsen het best werkt bij 20 tot 24 graden.

Airco beschermt meubilair

Hitte, en vooral de vochtigheid die ermee gepaard gaat, kan alle meubilair beschadigen. Hout verliest vocht met de omringende lucht, wat na verloop van tijd tot kromtrekken leidt. Leder absorbeert ook vocht, waardoor uw elegante sofa na verloop van tijd kan gaan rotten. En elke stof is vatbaar voor schimmel, die gedijt in een vochtige omgeving.

Voorkomen van oververhitting van elektronische apparaten

Bijna net zo beangstigend als de effecten van hitte en vochtigheid op ons lichaam, is de schade die ze kunnen toebrengen aan onze elektronica. De telefoons en computers waarop we elke dag vertrouwen, kunnen ernstig stukgaan wanneer de temperatuur stijgt, wat leidt tot gegevensverlies en een kortere levensduur. Als er op uw werkplek computerservers staan, kunnen deze volledig worden vernietigd of op zijn minst ernstig worden beschadigd als ze niet voldoende worden gekoeld.

Meer veiligheid met airco

We hebben al besproken dat open ramen, zelfs met een muskietennet, maar in beperkte mate helpen om insecten buiten te houden. Ze zijn nog slechter in het buiten houden van ongewenste mensen. Afhankelijk van waar u woont of werkt, is een onbeveiligd raam of onbeveiligde deur gewoon niet veilig. U wilt uw dierbaren en kostbaarheden beschermen tegen de onaangename kant van de mensheid.

Minder zweetvlekken met airco

Dit verbleekt in vergelijking met veel andere problemen, maar de hitte kan dodelijk zijn voor je kleren. Lelijke verkleuringen door zweet kunnen u ernstig in verlegenheid brengen. Met een airco kunt u uw garderobe en uw budget sparen.

Waarom een airco kopen 2022 - Waarom een airco kopen airco om te verkoelen

Waarom een airco kopen

10 voordelen van een airco

We willen allemaal comfortabel leven. Wist u dat een airco meer biedt dan alleen comfort? Airco kan ons ook veiligheid en een betere levenskwaliteit in onze eigen huizen bieden.

1. verminderd risico op astma-aanvallen

Wist u dat airco in uw huis het risico op een astma-aanval kan verminderen? Het gebruik van een airco verlaagt niet alleen de vochtigheid in uw huis, maar vermindert ook pollen, schimmels en andere allergenen die mogelijk tot astmasymptomen kunnen leiden. Airco kan ook de blootstelling aan allergenen binnenshuis, zoals huisstofmijt, verminderen.

Een ander belangrijk onderdeel van het vermijden van astmatriggers is het regelmatig vervangen van luchtfilters in verwarmingstoestellen en airco’s. Andere huismiddeltjes zijn het vervangen van tapijten door hout of linoleum, het regelmatig schoonmaken van badkamers en andere vochtige ruimtes waar schimmelsporen zich kunnen ontwikkelen, het niet hebben van huisdieren om het contact met dierenharen te beperken, en het dragen van een stofmasker bij het afstoffen.

2. een veiliger huis

Als we airco in huis hebben, houden we meestal de ramen en deuren dicht. Dit zorgt voor extra veiligheid, aangezien het veel moeilijker is voor iemand om in te breken wanneer de ramen en deuren gesloten en vergrendeld zijn dan wanneer ze open staan om uw huis te koelen.

3. koele plaats om te oefenen

Regelmatige lichaamsbeweging en het handhaven van een gezond gewicht zijn belangrijke factoren bij het voorkomen van astma-aanvallen. Airco kan helpen door een koele en comfortabele omgeving te creëren om binnenshuis te sporten. Als uw huis een aangename temperatuur heeft, zult u eerder geneigd zijn de loopband of de gewichten te gebruiken wanneer u thuiskomt van uw werk. Tenslotte wil niemand trainen in een heet huis.

4. minder insecten en parasieten

Wist u dat u vlooien uit de buurt van uw hond kunt houden met airco? Airco filtert insecten effectiever dan een open raam. Dit beschermt niet alleen u (en uw huisdieren!), maar houdt ook uw huis schoner.

5. Beter slapen

We slapen beter als het kouder is, en airco is de perfecte oplossing. Er zijn veel tips over hoe je beter kunt slapen, een daarvan is je slaapkamer koel te houden.

6. elektronica beschermen tegen oververhitting

Wij weten wanneer ons lichaam te warm wordt, maar elektronica kan ons dat niet altijd vertellen. Hitte kan ernstige schade toebrengen aan elektronica, van verkorting van de levensduur tot verlies van gegevens.

7. verbetert de werkprestaties

Heb je ooit zo’n dag gehad waarop alles langzaam lijkt te gaan omdat het warm en oncomfortabel is? Een airco kan dat verhelpen! Airco kan het welzijn van de werknemers verbeteren, zodat ze helder blijven en klaar zijn om hun taken van die dag te volbrengen.

8. Vermindert het risico op uitdroging

Lagere temperaturen betekent minder zweten. Veel mensen beseffen niet dat wanneer we zweten, we een groot deel van onze waterhuishouding verliezen. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven in extreme omstandigheden, maar dit kan worden vermeden als u binnenshuis gebruik maakt van airco.

9. het risico van een hitteberoerte te verminderen

Honderden mensen zijn gestorven aan een hitteberoerte. Een airco is een belangrijke beschermende factor tegen hittegerelateerde ziekte en dood.

10. minder lawaai

Het is gebruikelijk dat deuren en ramen gesloten zijn wanneer een airco koelt. Dit betekent dat er minder lawaai binnenkomt, waardoor deze plaatsen koel en rustig blijven. Bent u van plan uw bestaande verwarmingssysteem te vervangen? Of misschien wil je er een bouwen? Kies dan een airco.

Waarom een airco kopen 2022 - Waarom een airco kopen waarom moet je en airco kopen

Waarom een airco kopen

Verhoog de efficiëntie van uw airco

Wanneer de zomer aanbreekt, moet u beginnen met de voorbereidingen voor het seizoen, als u dat nog niet hebt gedaan. Zorg er vooral voor dat uw airco – of het nu een centrale, draagbare of raamairco is – klaar is voor de zomer met onze nuttige tips voor koeling. Met de volgende tips kunt u niet alleen voorkomen dat u deze zomer oververhit raakt, maar ook dat uw bankrekening oververhit raakt door hoge energierekeningen.

Plan onderhoud aan uw airco

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw airco tegen zijn taak is opgewassen wanneer u hem op zwoele zomerdagen op volle toeren moet laten draaien. Plan een jaarlijkse controle van uw airco en laat een vakman preventief onderhoud uitvoeren, het koelmiddelpeil controleren en eventuele mechanische problemen met uw airco oplossen. Zelfs als uw airco goed lijkt te werken, kan hij kleine problemen hebben die tot hoge energierekeningen kunnen leiden, om nog maar te zwijgen van de nog hogere reparatiekosten als die kleine problemen uitgroeien tot grote problemen.

Hetzelfde geldt voor raamairco’s en draagbare airco’s. Je wilt niet dat het buiten gloeiend heet is de eerste keer dat je het gebruikt. Als het nog steeds een beetje fris is, doe dan een paar tests op uw airco. Op die manier kunt u problemen opsporen voordat u het extra koelvermogen echt nodig hebt.

Vervang de filters van de airco op tijd

Filteronderhoud is de snelste en eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat uw airco zo efficiënt mogelijk werkt. Of u nu een raam-, centrale of draagbare airco gebruikt, een verstopt filtersysteem kan net zo schadelijk zijn voor uw airco als voor uw luchtkwaliteit. Het is belangrijk om filters regelmatig te controleren en te vervangen, maar het is vooral belangrijk om ze te vervangen voor het lente- en zomerseizoen.

Als een filter te vol is om te functioneren, zullen stof en andere deeltjes die door de airco worden aangezogen, zich op de interne onderdelen afzetten en de ventilatieopeningen verstoppen. Door al deze extra stress gaat uw compressor harder en minder efficiënt werken. Het is het beste om minstens twee keer per jaar nieuwe filters te kopen.

Gebruik een stabiele temperatuurinstelling voor de airco

Zoek een temperatuur waar u zich prettig bij voelt en hou u daaraan. Hoe lager de temperatuurinstelling, hoe harder uw airco moet werken. Door een programmeerbare thermostaat te installeren, kunt u uw huis comfortabel houden. Als het erg warm is in uw huis, zet de thermostaat dan niet op de laagste stand om het zo snel mogelijk af te koelen.

Dit zal uw airco alleen maar onnodig belasten. Zet de airco gewoon op de normale temperatuur. Hetzelfde geldt voor draagbare airco’s en raamairco’s, vooral als zij de enige bron van koeling zijn. Wacht niet tot het buiten 35 graden is om de airco op 20 graden te zetten. Zoek een milde temperatuur die bij u past en stel de airco vóór het heetst van de dag op die temperatuur in. Op die manier heeft uw airco de kamer al afgekoeld wanneer de hitte begint en hoeft hij niet zo hard te werken om het koel te houden.

De kamer waar de airco goed kan werken

Struiken, puin en planten kunnen in de zomer onnodige ophoping veroorzaken rond de condensor van de airco, wat de luchtstroom kan belemmeren. Zorg ervoor dat het gebied rond de condensor van de airco schoon en netjes is, zodat deze met maximale efficiëntie kan werken. Bij draagbare airco’s moet ervoor worden gezorgd dat de uitlaatslang niet tot de maximale lengte is verlengd. Dit zal de efficiëntie van de airco verminderen. Verwijder ook alle voorwerpen in het gebied die de luchtstroom van de airco belemmeren.

Zorg er ook voor dat er niets tegen de achterkant van de airco wordt gedrukt. Hierdoor kan de compressor oververhit raken. Raamairco’s moeten ook worden ontdaan van obstakels om een ononderbroken luchtstroom te garanderen. Als u een raamairco gebruikt, moet u ook eventuele horren op het raam verwijderen.

Tips voor koeling, naast koeling met een airco

Er zijn andere manieren om koel te blijven in de zomer. Als u buiten sport, probeer dan uw schema zo te veranderen dat u ’s morgens vroeg of ’s avonds laat sport als het niet zo warm is. Op die manier hoeft u de airco niet aan te zwengelen als u weer binnen bent in de hitte. Het is ook een goed idee om een sprayfles met water in de koelkast te bewaren, zodat u uzelf kunt besproeien als u weer binnenkomt na het sporten of tuinieren. Je kunt zelfs een paar ijsblokjes in je spuitfles doen om het op te frissen.

Naast een fles water is het ook een goed idee om een lotion of crème in de koelkast te bewaren om vermoeide voeten mee in te smeren na een wandeling in de zomerhitte. Zorg ervoor dat u op warme dagen veel water drinkt, niet alleen om af te koelen maar ook om gehydrateerd te blijven. Als het kan, bewaar dan altijd een fles water in de vriezer, zodat je die bij de hand hebt als je uitgaat. Het smeltende ijs houdt het water lekker koel. Blijf uit de buurt van alcoholische en cafeïnehoudende dranken, aangezien deze uitdroging kunnen veroorzaken.

Als u honger heeft, kies dan voor kleine snacks en kleine maaltijden bestaande uit koud fruit of magere zuivelproducten. Als u heet voedsel kookt op een hete kookplaat, zult u niet alleen oververhit raken, maar uw airco zal ook harder moeten werken om de hogere temperaturen te bestrijden. Als u iets op het fornuis aan het koken bent, is het raadzaam de afzuigkap aan te zetten om een deel van de warmte af te voeren. Of u nu een centrale, een draagbare of een raamairco gebruikt, deze tips voor zomerkoeling houden u en uw huis dit seizoen comfortabel koel.

Waarom een airco kopen bij IZI Cool?

Het installeren van een airco kan u aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van raamairco’s en uw huis de hele zomer lang comfortabel en koel houden. Hier zijn vier belangrijke voordelen van het installeren van een moderne airco van IZI Cool in uw huis.

Verhoogde vastgoedwaarde

De meeste huizenkopers willen het comfort en de koeling van airco in het hele huis. Centrale ventilatie is zo geaccepteerd als standaard dat woningen met raamventilatoren lagere aanbiedingen en lagere verkoopprijzen kunnen afdwingen in vergelijking met woningen met vergelijkbare kenmerken. Upgraden naar centrale airco is een gezonde financiële investering die zich aanzienlijk kan terugbetalen bij de verkoop, waardoor uw huis sneller en voor de door u gewenste prijs wordt verkocht.

Verbeterde temperatuurregeling

Moderne ontwikkelingen in de thermostaattechnologie maken een nog grotere controle over de temperaturen in uw huis mogelijk. Programmeerbare thermostaten kunnen zo worden ingesteld dat de temperatuur overdag hoger is als er niemand thuis is, en ’s avonds tot een aangenaam niveau wordt verlaagd voordat u thuiskomt. Dit kan uw energierekeningen aanzienlijk verlagen en een comfortabele omgeving creëren voor u en uw gezin. Met sommige geavanceerde systemen kunt u de temperatuurinstellingen op afstand regelen vanaf uw smartphone, tablet of desktopcomputer, waardoor u nog meer flexibiliteit krijgt bij de klimaatregeling.

Verbeterde luchtkwaliteit

De beste airco’s maken gebruik van geavanceerde filtratiemethoden om deeltjes te verwijderen en schonere binnenlucht te bieden. Voor extra filtratievermogen kunt u ook een luchtzuiveringssysteem of HEPA-filter in uw nieuwe airco installeren. HEPA-filters worden gebruikt in ziekenhuizen, cleanrooms en andere ruimten waar de luchtkwaliteit van kritiek belang is. Door HEPA-technologie in uw thuissysteem te integreren, kunt u een gezondere omgeving creëren voor gezinsleden met astma, allergieën en andere aandoeningen van de luchtwegen.

Minder lawaai binnenshuis

Een van de grootste klachten over raamairco’s is het lawaai dat ze in huis maken. De condensatie-eenheid van split-airco’s bevindt zich daarentegen buiten de woning en maakt tijdens de werking geen buitensporig lawaai in de woning. Dit is vooral belangrijk in kamers waar mensen normaal TV kijken of naar muziek luisteren; de stilte die door een airco wordt geproduceerd, kan deze activiteiten versterken en een comfortabeler leefomgeving creëren. Airco’s met een buitenunit bieden huiseigenaars tastbare voordelen, omdat ze een leefbaarder omgeving creëren in elke kamer van uw huis. Door te kiezen voor een betrouwbaar aircosysteem kunt u geld besparen en de waarde van uw huis nu en in de toekomst verhogen.

Waarom een airco kopen 2022 - Waarom een airco kopen airco van izi cool

Waarom een airco kopen